Harta site-ului
Ajutor
„Dăruind, cîştigi un zîmbet!”
„Dăruind, cîştigi un zîmbet!”

O bucurie cum doar o dată pe an o poţi simţi, este cea a Crăciunului.

La data de 19 decembrie curent, în incinta Liceului Teoretic „Ion Creangă”, elevii claselor liceale au realizat o activitate frumoasă, o seară de odihnă pentru elevi cu un scop benefic. Seara a început cu difuzarea filmului „Гринч – похититель Рождества”, după care a urmat şi discoteca. Intrarea la această sărbătoare a costat 5 lei, iar banii adunaţi se vor folosi pentru Caravana de Crăciun, care vor fi un ajutor copiilor din familiile social-vulnerabile. Cu această iniţiativă a venit Consiliul local de tineret, organizatorii principali fiind elevii clasei a XI-a R, Palai Radu şi Niculiţa Otilia.

„Noi credem că este o idee bună, deoarece acest act de caritate va aduce Magia sărbătorilor şi în casele copiilor care sunt mai trişti ca noi”, a menţionat Otilia. Radu, la rîndul său, a spus că: „ Este prima ediţie de acest gen. Sper să reuşim cu succes acest act de caritate şi să devină unul tradiţional pentru viitor, ca să putem face fericiţi cît mai mulţi copii”. Eleva clasei a IX –a, Cazac Patricia, nu a rămas nici ea indiferentă de această activitate: „Eu cred că ceea ce fac liceenii este bine, deoarece copiii care nu au produse alimentare şi haine se vor bucura în prag de sărbătoare”. Au venit cu susţinere şi fostele eleve ale liceului, Damaschin Svetlana şi Papuc Mariana: „Noi considerăm că liceenii au organizat o activitate benefică, deoarece sunt multe familii care au nevoie de ajutor şi sperăm că pe viitor vor mai fi organizate astfel de acte de caritate. Şi plăcere primeşti, şi pe alţii ajuţi.”

Victor Aslanov, specialist principal în activitate artistică de amatori și creație populară, Direcţia cultură şi turism, şi-a expus părererea asupra acestui act de caritate: „Apreciez mult ingeniozitatea şi dăruinţa acelor tineri care au organizat evenimentul! Din partea Consiliului raional, am primit indicaţie de la dl preşedinte să asigurăm logistica evenimentului completînd echipamentul liceului cu tehnica de la casa raională de cultură! Astfel, consultîndu-ne cu tinerii am asigurat echipementul solicitat! Şi mi-am stabilit drept scop, neapărat sa particip la acest eveniment de caritate!  Emoţiile au fost diverse şi în mare parte erau legate de scenariul filmului difuzat, care a fost unul simbolic şi tematic, despre necesitatea creării condiţiilor necesare pentru integrarea în societate a celor mai trişti ca noi, a celor care îşi crează bariere psihologice. Şi, desigur, un rol aparte în ceea ce ţine de starea mea emoţională a avut şi scopul nobil al evenimentului, de a aduce atmosfera de Crăciun şi în casele famiilor social-vulnerabile. Activitatea a fost una de succes, m-am bucurat mult cînd am văzut doar citeva locuri libere în sală. Tinerii ce studiază în liceu, precum şi profesorii au demonstrat că nu sunt indiferenţi faţă de această interesantă activitate de caritate a CLT. Sunt mîndru de tinerii care au iniţiat şi se ocupă de realizarea acestui proiect cărora le doresc mult succes, eu personal susţin cu mare placere astfel de iniţiative.”

    Tinerii voluntari, entuziasmați de rezultatele frumoase obținute, dar și încurajați de către profesori, au decis să continue activitatea, implicînd persoane noi în activitatea de voluntariat.

Elena Gheorghiţa, redactor principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

„Dăruind, cîştigi un zîmbet!” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta