Harta site-ului
Ajutor
Dansul este un poem, iar fiecare mişcare - un cuvânt pe înțelesul tuturor
Dansul este un poem, iar fiecare mişcare - un cuvânt pe înțelesul tuturor

În scopul promovării culturii și dansului popular moldovenesc, a imaginii raionului și a țării, în perioada 7- 11 martie 2018, ansamblul de dans popular ”Doruleț” de la școala de arte din s. Doroțcaia, coregraf Ruslan Sitișco, împreună cu șefa Direcției cultură și turism M. Perciuleac, au participat la Festivalul Internațional ”Танцевальная оСобинка” din raionul Sobinsc, or. Sobinca, Rusia.
Colectivul a fost întâlnit de către prietenii din or. Sobinca și or. Lachinsc cu lacrimi de bucurie, îmbrățișări mult așteptate. Căldura cu care ne-au întâlnit a simțit-o întreg colectivul.
La festival au fost trei categorii de dans: dans popular și popular stilizat, dans modern și dans de stradă.
În ziua desfășurării Festivalului, înainte de a se anunța ieșirea în scenă a colectivului nostru, ne-a fost adusă în dar piesa ”Hora din Moldova”, fapt ce ne-a insuflat mai mult curaj și mândrie față de țara și neamul nostru. Cu aplauze au intrat pe scenă dansatorii și tot cu aplauze au ieșit, aplauze care au durat ceva timp după finisarea programului.
Dansul este o artă, prin dans poți împărtăși celorlalți ceea ce simți. Adevăratul înțeles al dansului se reflectă în emoțiile pe care le transmitem atunci când dansăm, mesajul pe care îl facem cunoscut celor din jurul nostru. Ansamblului de dans popular ”Doruleț” i-a reușit acest lucru al doilea an consecutiv, ocupând LOCUL I, fapt ce ne bucură foarte mult. A doua zi am participat la concertul organizat pentru locuitorii orașului Sobinca, unde sala din nou a fost arhiplină, ovațiile de ”Bravo!” și aplauzele erau la nesfârșit. Direcția cultură și turism, colectivul de dans popular ”Doruleț”, aduc sincere mulțumiri Consiliului raional Dubăsari, Președintelui raionului, dlui Grigore Policinschi, pentru posibilitatea oferită al doilea an consecutiv de a participa la acest minunat festival, unde încep și se dezvoltă relații adevărate de prietenie, promovarea tradițiilor și obiceiurilor neamului.
Maria PERCIULEAC,
șef Direcție cultură și turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Dansul este un poem, iar fiecare mişcare - un cuvânt pe înțelesul tuturor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta