Harta site-ului
Ajutor
Cupa Veteranior la Volei
Cupa Veteranior la Volei

Au trecut anii, însă veteranii voleiboliști, care au ridicat faima satelor Doroțcaia, Coșnița, Pîrîta, Molovata Nouă, Țîbulăuca, Cocieri și Crasnîi Vinogradîri, au păstrat o tradiție frumoasă de a se întâlni pe terenul de joc. Cupa Veteranilor la volei, fiind la cea de-a III-a ediție, a startat cu salutul din partea Președintelui raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, care mai este și un bun jucător în teren. Așadar, sâmbătă, la data de 16 februarie curent, veteranii voleiului din raionul Dubăsari, s-au adunat, tradițional, la Școala sportivă raională din satul Pîrîta pentru a-și etala tehnicile în proba de sport volei.
Bărbații, unii trecuți de vârsta  de 60 de ani, alții mai tineri, s-au împărțit în două subgrupe conform tragerii la sorț. În cea de la gimnaziul Pîrîta au intrat echipele: Țîbulăuca, Crasnîi Vinogradîri și Coșnița, în cealaltă de la Școala sportivă au rămas: Molovata Nouă, Doroțcaia și Pîrîta. Arbitrul - Cușnir Ștefan a pornit jocul de volei, mingea gonită de veterani era aruncată ba într-o parte a terenului, ba în alta.
Desigur jocurile au fost cam încordate în ambele săli, dar spectaculoase, se mai comiteau unele greșeli, dar totuși jucătorii au dat dovadă de stimă, respect și prietenie între ei. Printre cei mai vârstnici jucători s-au evidențiat: Savițchii Victor (s.Țîbulăuca), Nagalisov Vasile (s.Pîrîta), Cibuc Valeriu și Cibotenco Anatolie (s. Coșnița), Ursul Iacob (s. Cocieri), Iavița Savelie și Florea Ștefan (s. Molovata Nouă), Nicolaev Andrei (s. Doroțcaia), Lungu Anatolie (s. Crasnîi Vinogradîri). În cadrul evenimentului echipele cât și suporterii au fost bine surprinși cu un program în care a evaluat colectivul artistic de dansatori „Otrada” din orășelul Vadul lui Vodă, (conducător Lilea Racicovscaia).
«Dar care e câștigătorul Turneului?», – întrebase cineva. «Noi până la fine cu toții astăzi am câștigat, prin faptul că ne-am întâlnit, am încercat să ne aducem aminte de anii tinereții timpurii, când sportul era o verigă importantă de prietenie, comunicare, promovare a modului sănătos de viață, a culturii, intelegenței și a corpului frumos! ››, - a menționat Președintele raionului dl Grigore Policinschi. A urmat ceremonia de premiere la care au fost prezenți oaspeți de onoare: consilierii raionali dl Pavel Rusu și dl Valeriu Bacioi președintele Comisiei de specialitate pe domeniul buget și finanțe, care împreună cu organizatorii turneului au decorat echipele cu Cupe și diplome de gradul respectiv. Într-un final, rezultatele au fost următoarele: pe locul IV s-a plasat echipa din s. Crasnîi Vinogradîri, locul III – îi revine echipei din s. Doroțcaia, locul II – veteranii din s. Molovata Nouă și deținătoarea (trofeul) ediției curente îi revine veteranilor din s. Țîbulăuca. Apoi cu toții, nițel cam obosiți, dar veseli și bucuroși de întâlnire participanții s-au  așezat la o masă bine pregătită cu bucate unde și-au mai amintit de frumoasele tradiții fie culturale, fie comemorativ-patriotice, fiind ținut un minut de reculegere pentru acei sportivi, care nu se mai regăsesc printe ei și au plecat în lumea celor drepți. Aducem mulțumiri tuturor care au contribuit și s-au implicat în buna organizare și desfășurare a măsurii date.
 
                                                     Mihai IAVIȚA, specialist domeniul sport

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Cupa Veteranior la Volei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta