Harta site-ului
Ajutor
Cum ne protejăm de fulgere în timpul furtunii?
Cum ne protejăm de fulgere în timpul furtunii?

Secția situații excepționale vă propune să faceți cunoștință cu principalele Reguli de comportare  în timpul furtunii și fulgerului.
- Prima regulă elementară spune că, atunci când plouă cu descărcări electrice, este contraindicat să te protejezi sub un pom.
- Altă regulă spune că, fiind pe un câmp deschis, este periculos să stai în picioare – mai ales cu o umbrelă deschisă (umbrela având un vârf metalic, care atrage descărcarea electrică). Recomandat este să te ghemuiești la pământ.
- Trebuie evitată apropierea de animale mari sau de grupuri: fulgerul care a lovit un om sau un animal se va transmite imediat la cei din apropiere. Se recomandă ca distanța între persoane sau între oameni și animale mari să fie de minimum trei metri.
- Dacă te prinde o furtună în mașină, să știi că ești protejat doar de ploaie, nu și de trăsnet. Atunci când te prinde furtuna, indicat ar fi să intri în parcare, să fixezi un fir metalic (sârmă) de partea nevopsita a caroseriei mașinii (eventual eșapament) și să înfigi capătul opus adânc în pământul ud.
- Dacă te afli acasă, se recomandă deconectarea televizorului și a calculatorului pe timpul furtunii. Nici folosirea telefonului fix nu este recomandată, fiind de preferat cel mobil, care nu prezintă nici un pericol.
-Dacă sunteți afară în aer liber, îndepărtați-vă de tot ce este din metal- pilon, gard.
Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari vă recomandă să respectaţi aceste reguli şi în caz de situaţie excepţională apelaţi la numărul de telefon (112)

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Cum ne protejăm de fulgere în timpul furtunii? - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta