Harta site-ului
Ajutor
Cultura bunei vecinătăţi
Cultura bunei vecinătăţi

La data de 08 august 2019, în incinta L.T. ,,Ion Creangă” Coșnița, a avut loc seminarul regional „Cultura bunei vecinătăți”, organizat de către formatorii naționali, colaboratorii CE PRO DIDACTICA, dna Viorica Goraș-Postică, doctor habilitat, profesor universitar, coordonator proiecte la Universitatea de Stat din Moldova și dna Daniela State, învățător în L.T. Columna, Chișinău. Seminarul este organizat cu suportul CE PRO DIDACTICA, în scopul implementării Proiectului ,,Extinderea implementării disciplinei opționale în școlile din Republica Moldova-2019Scopul seminarului a fost de a familiariza cadrele didactice cu specificul Curriculum-ului la disciplina opțională Cultura bunei vecinătăți; parcurgerea analitică și interactivă a conținuturilor curriculare; proiectarea demersului didactic în contexte interculturale specifice.
În cadrul seminarului au participat cadrele didactice din raionul Dubăsari, cât și din instituțiile cu predare în grafia latină din Transnistria. Participanții au avut ocazia să facă schimb de experiență și să discute despre problemele ce pot interveni în procesul de instruire.
Astfel, elevii din raion, cât și din unele școli din Transnistria, vor beneficia de manuale gratuite pentru opționalul nominalizat, ceea ce va permite implementarea culturii bunei vecinătăți, deschizând astfel oportunități de extindere a implementării disciplinei opționale în mai multe școli din Republica Moldova.
Lilia RUSU,
metodist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Cultura bunei vecinătăţi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta