Harta site-ului
Ajutor
,,CU GRIJĂ PENTRU SĂNATATE” în platoul Cocieri
,,CU GRIJĂ PENTRU SĂNATATE” în platoul Cocieri

În baza acordului comun al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu Organizația Națională a Persoanelor în Etate, PDM, în perioada13 - 29  noiembrie 2018,a demarat proiectul social-medical ,,Cu grijă pentru sănătate”în raionul Dubăsari, 13noiembrie- platoul Coșnița, 23 noiembrie – Holercani și 29 noiembrie - platoul Cocieri.
Scopul proiectului este de a transforma în realitate prevederile Guvernului în ce privește acordarea serviciilor medicale calitative tuturor păturilor sociale, mai ales celor vulnerabile, cum sunt persoanele în etate, care întâmpină greutăți la deplasare, unde lipsesc medicii specialiști și cei de familie.
De servicii medicale gratuite, calitative au avut parte 413 vârstnici din raionul Dubăsari acordate de echipa de medici: cardiolog Maria Costiuc, Nadejda Sapojnic, Silvia Sasu de la Institutul de cardiologie; endocrinolog Zinaida Alexa, Natalia Porcereanu și Stela Vudu - Spitalul Republican ,,Timofei Moșneaga”; oftalmolog Iuliana Șaptefrați și neurolog Marcela Enachi, spitalul nr. 3 ,,Sfînta Treime”, Andrei Filioglo neurolog, Institutul de neorologie,terapeut Aurelia Vinari, șef Centrul de sănătate Dudăsari, Svetlana Andreeva, șef  Oficiul medicilor de familie Holercani și Tatiana Danu, șef Oficiul medicilor de familie Cocieri.
La Dubăsari, în cadrul desfășurării acestui proiect, s-au implicat cu multă responsabilitate și grijă față de cetățenii săi,  Președintele raionului dl Grigore Policinschi, vicepreședintele raionului dna Maria Jimbei, vicepreședintele raionului dl Valeriu Sandu, șeful Centrului de sănătate Dubăsari dna Aurelia Vinari, Pavel Rusu consilier raional, primarul de Holercani Tudor Tanasev și primarul de Cocieri Raisa Spinovschi, care au mulțumit echipei de medici și organizatorilor menționând impactul pozitiv al proiectului în această regiune.
Datorită insistenței conducerii raionului și a receptivității colaboratorilor Ministerului Sănătății a fost posibil de a demara proiectul și în Cocieri, unde sunt cei mai mulți participanți ai războiului de pe Nistru din 1992 cu multiple probleme de sănătate.
Ținem să menționăm că, pe parcursul demarării acestui proiect în cele 10 raioane, 24 localități, aici la Dubăsari am văzut edificii medicale bine amenajate și atitudine responsabilă a administrației raionului și a centrului de sănătate  Dubăsari față de serviciile medicale, care se prestează, față de oameni.
 
          Nina ȚURCAN, Președintele Organizației Naționale a Persoanelor în Etate

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

,,CU GRIJĂ PENTRU SĂNATATE” în platoul Cocieri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta