Harta site-ului
Ajutor
CREPOR vine cu un mic ajutor veteranilor de război
CREPOR vine cu un mic ajutor veteranilor de război

Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare (CREPOR) asigură veteranii de război din raionul Dubăsari cu articole protetico-ortopedie (proteze, orteze, corsaje, pansamente, încălţăminte ortopedică specială, cîrje, bastoane etc.) şi mijloace de locomotive.
Pe data de 7 octormbrie, sala mare de şedinţe a Consiliului raional Dubăsari a servit drept gazdă echipei Centrului republican experimental, care a venit cu misiunea de despensarizare a veteranilor de război din comuna Coşniţa cu articole protetico-ortopedice. Timp de cîteva ore, cei şapte specialişti ai Centrului Republican din domeniile: neurologie, ORL, internist, dermato-venerolog, psiho-terapeut, chirurg, traumatolog ortoped au informat şi deservit cu cele necesare pacienţii care s-au adresat. " Centrul nostru deserveşte veteranii a toate războaie şi invalizi cu maladii a aparatului locomotor. Acţiunea se desfăşoară anual şi benevolă, avem ieşiri lunar prin toate raioanele ţării”, a menţionat Panfilov Iurie, şeful echipei de despensarizare comuna Coşniţa.
Instituţia este formată din 2001, la început a fost uzina de protezare, apoi din 2002, conform decretului  preşedintelui ţării, de atunci Vladimir Voronin, a fost alipit aici şi Centrul de reabilitare a tuturor veteranilor de război.  Un rol deosebit pentru dezvoltarea Centrului l-a constituit Hotărîrea Guvernului RM nr. 87 din 31 ianuarie 2002 – „Cu privire la extinderea funcţiilor şi eficentizarea activităţii Centrului Republica Experimental Protezare Ortopedie şi Reabilitare”, potrivit căreia insituţiei date i se atribuie nu numai funcţii de diagnostic, tratament şi aprovizionare a cetăţenilor Republicii Moldova cu articole protetico-ortopedice şi de locomoţie nemotorizată, dar şi reabilitarea medicală a tuturor veteranilor de război. Acesta este unicul Centru din republică care deserveşte pacienţi cu maladii a apartului locomotor şi proteză.
Centrul are încheiate acorduri de colaborare cu diferite instituţii abilitate din ţări precum Germania, România, Rusia, Ucraina, cu scopul de a creşte în permanenţă calitatea produselor, dar şi eficienţa prestărilor de servicii. Actual, la evidenţa CREPOR se află 82 572 de pacienţi, cu diverse afecţiuni ale aparatului locomotor, precum şi veterani de război.
Irina Glod, redactor

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

CREPOR vine cu un mic ajutor veteranilor de război - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta