Harta site-ului
Ajutor
Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din zona de securitate în crearea unei afaceri
Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din zona de securitate în crearea unei afaceri

Programul “Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” este finanțat de Uniunea Europeană și este implementat de PNUD Moldova. Obiectivul general al Programului este de a contribui la dezvoltarea unui climat de încredere și cooperare de-a lungul râului Nistru, generând noi perspective asupra intereselor comune și a unui viitor comun pentru oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Continuând experiența de succes a etapei anterioare a programului, una dintre principalele direcții de acțiune în noua etapă este axată pe promovarea unei culturi a spiritului antreprenorial în regiune pentru tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului, prin posibilitatea de a deveni antreprenori de succes.

Obiectivul principal este de a crea locuri de muncă pentru tinerii (18-35 ani) din zona de securitate, prin sprijinirea acestora în inițierea și dezvoltarea unei afaceri, precum și oportunități de a crea noi relații și de a cunoaște cele mai bune practici.

Acest suport va oferi posibilitate tinerilor, inclusiv migranților plecați la muncă peste hotare, de a-și lansa propriile de afaceri la nivel local, acestea vor crea locuri noi de muncă și noi surse de venit pentru localitate. Această inițiativă se va focusa pe tinerii cu cele mai inovative idei și cu cel mai bun potențial antreprenorial din întreaga regiune Transnistreană și Zona de Securitate care vor să înceapă și să dezvolte o afacere.

Beneficiarii proiectului sunt toți cei interesați în dezvoltarea unei afaceri și sunt domiciliați în cadrul celor 9 raioane din Zona de Securitate: Florești, Șoldănești, Rezina, Orhei, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă. Pentru început, 75 de candidați selectați, vor beneficia de o serie de instruiri intensive cu privire la cerințele față de întocmirea unui plan de afaceri. Totodată, instrucțiunile cu privire la elaborarea planurilor de afaceri vor fi disponibile și în varianta online la adresa www.bci.md . În continuare, beneficiarii de instruiri, dar și alți tineri interesați din regiune, își vor putea perfecționa planurile de afaceri pentru a fi prezentate comisiei de evaluare.

Cele mai bune 15 idei selectate vor beneficia ulterior de sprijin în finalizarea planului de afaceri, asistență consultativă permanentă, precum și un grant în valoare de 10,000-15,000 USD pentru afacerea sa (5 granturi de până la 15,000 și 10 granturi de până la 10,000 USD). Fiecare beneficiar de grant va veni cu cel puțin 10% contribuție proprie, care va fi îndreptată spre achiziționarea de echipamente și bunuri necesare, precum și alte costuri relevante în conformitate cu planul de afaceri.

O atenție deosebită în cadrul asistenței consultative se va acorda studierii continue în domeniul de activitate, schimbului de experiență și a bunelor practici. Vor fi organizate instruiri regulate precum și două conferințe de lucru. În toate activitățile susținute vor fi implicați și alți tineri antreprenori care deja au beneficiat de experiență similară într-o etapă anterioară a proiectului.

Pentru mai multe detalii referitor la proiect precum și procedura de înregistrare le puteți afla accesînd pagina web www.bci.md sau apelînd la numerele de telefon  (0248) 44 746- Direcţia dezvoltare economică investiţii şi relaţii transfrontaliere/(+373 22) 85 50 80- Liviu Andriuța.

Direcţia dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din zona de securitate în crearea unei afaceri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta