Harta site-ului
Ajutor
Copiii abandonaţi au şansa să-şi găsească părinţi!
Copiii abandonaţi au şansa să-şi găsească părinţi!

Nepăsarea, ignoranţa părinţilor şi criza economică duc tot mai des, la abandonul copiilor, încă de la naşterea bebeluşului. Există, însă, şi familii care îşi doresc foarte mult un copil, iar paşii acestora sunt îndreptaţi spre minorii care au nevoie de părinţi. Aşa se face că numărul cererilor de adopţie este mai mare decât numărul copiilor adoptabili.

În anul 2012, în comparație cu 2011, în raionul Dubasari, situaţia persoanelor interesate de cererile care se fac pentru a adopta un copil a fost una  bună, (anul 2011 – zero cereri privind încuviințarea adopției, anul 2012 – 2 familii au depus cerere pentru încuviințarea adopției) ambele familii după  investigațiile făcute au primit  ,, Atestatul de adoptator,, adica dreptul de a adopta un copil.

 Solicitările de adopţie nu au încetat să apară! Şi în acest an,  persoanele interesate să adopte un copil şi-au depus deja cererile la DAS Dubăsari.

Minorii ai căror părinţi îi abandonează sunt adoptabili începând cu vârsta de 0-18 ani. Cei care depăşesc vârsta de 10 ani, sunt informaţi cu privire la faptul că vor avea o familie şi sunt încuviinţaţi spre adopţie doar dacă îşi doresc acest lucru.

In fiecare an, sute de copii sunt abandonaţi in maternităţile din R.M. Cei mai mulţi dintre ei sunt sanatoşi şi au nevoie de o familie ca să se dezvolte normal. Unii rămîn in spitale, altii merg in orfelinate, sunt condamnaţi, inca de la naştere, la o viaţă lipsită de dragoste, căldură şi alienare.
Salvarea acestor copii neajutoraţi este responsabilitatea noastră, a fiecăruia. 
Aţi vizitat vreodată un orfelinat? V-aţi gîndit vreodată la posibilitatea infierii unui copil orfan ?

 

 

Specialist principal pentru protecția drepturilor copilului                                    E. Botnari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Copiii abandonaţi au şansa să-şi găsească părinţi! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta