Harta site-ului
Ajutor
COPII INFORMAȚI-COPII PROTEJAȚI
COPII INFORMAȚI-COPII PROTEJAȚI

 La 17 ianuarie curent, angajații IP Dubăsari au desfășurat sesiuni de informare, cu participarea elevilor instituțiilor preuniversitare de învațământ din teritoriu.
Copiii au fost familiarizați cu regulile de circulație rutieră, în timpul deplasării la lecții şi spre casă.
De asemenea, a fost discutat și comportamentul în afara orelor, la joacă sau plimbare. 
Având în vedere faptul că uneori copiii rămân nesupravegheați de maturi și sunt predispuși riscului de a fi accidentați atunci când se deplasează spre zonele de agrement sau când se joacă în preajma carosabilului, Inspectoratul de poliție Dubăsari recomandă:
-   Nu mergeţi la joacă la bazinele acvatice, lacuri sau râuri, oricât de rezistent nu v-ar părea stratul de gheață.
-   Cercetați pârtia (derdeluş). Aceasta trebuie să fie lipsită de obstacole, precum copaci, stâlpi și garduri, să fie prevăzută la bază cu o plasă de siguranță și în nici un caz să nu ducă direct în stradă.
-   Nu adăugați putere la sanie. Puterea mărește riscul de accidentare, deoarece  puteți fi traumați la manevrarea saniei.
-   Renunțați la discurile și colacii de zăpadă. Aceste accesorii din plastic sunt mai periculoase decât saniile tradiționale pentru că se învârt, încât  puteți ajunge alunecând cu spatele, fără să aveți nici un control asupra direcției și fără să vedeți încotro vă îndreptați.
-   Nu supraâncărcați sania. Citiți instrucțiunile producătorului, iar dacă sania nu este prevăzută pentru a căra două sau mai multe persoane, nu riscați. Supraâncărcată, sania devine mai greu de manevrat, iar cu cât sunt mai mulţi pe ea, cu atât creşte riscul ca cineva să fie aruncat și accidentat.
-   Luați-vă echipament de protecție,  o cască de schi, niște cotiere și genunchiere de la role și protejați-vă de contuzii.
-   Atenţie la semne de avertizare.
-   Nu uitați de mănuși care vă păstrează mâinile calde, pentru a evita degerăturile.
-   Circulați numai pe trotuare  și  nu staționați pe bordura trotuarelor, deoarece vă  puteți dezechilibra și cădea în fața mașinilor. 
-   Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasați-vă numai pe partea stângă a drumurilor și cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în șir unul după altul. 
-   După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor.
-   Nu circulați pe sub acoperișul blocurilor și caselor de locuit.  Zăpada îngheţată şi  ţurţurii de gheaţă, sub influenţa temperaturilor ridicate, se pot desprinde și cădea de la înălţime mare exact pe trotuare.
Igor PÎNZARI, IP Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

COPII INFORMAȚI-COPII PROTEJAȚI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta