Harta site-ului
Ajutor
Continuitate şi implicare în activităţi şcolare
Continuitate şi implicare în activităţi şcolare

La data de 11.11.2020, conform agendei de lucru, doamna Daniela TÎRSÎNĂ, consultant principal, Direcția învățământ general, Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, responsabilă din cadrul MECC de disciplina şcolară LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ şi LITERATURA UNIVERSALĂ (şcoala naţională/şcoala cu predare în limbile minorităţilor naţionale)
a moderat Reuniunea metodică republicană, în regim on-line (Aplicația Google Meet) la care au participat responsabilii de disciplina şcolară Limba şi literatura română (școala națională, şcoli/clase alolingve), din cadrul OLSDÎ din toate raioanele republicii. Şedinţa a demarat cu următoarele întrebări din ordinea de zi:
1. Deschiderea activității de instruire. Cuvânt de salut. Înregistrarea participanților.
2. Retrospectivă privind documente de politici educaționale elaborate de MECC și puse în aplicare, în contextul epidemiologic de COVID-19.
- Metodologia privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar (ord. nr. 351 din 19.03.2020).
- Reglementările speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021 în contextul epidemiologie de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar (ord. nr 840 din 13.08.2020).
- Repere metodologice privind securitatea și siguranța online a elevilor în procesul educațional la distanță pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal în anul de studii 2020-2021 (ord. nr. 1069 din 06.10.2020).
- Repere metodologice privind organizarea procesului educațional în condițiile învățării mixte în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal (ord. nr. 1131 din 13.10.2020).
3. Organizarea procesului educațional în învățământul general, în anul de studii 2020-2021 la disciplinele de studii.
- Aspecte specifice privind organizarea procesului educațional la disciplinele LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ şi LITERATURA  UNIVERSALĂ (şcoala naţională/şcoala cu predare în limbile minorităţilor naţionale). Desfășurarea orelor opționale cu tangență la disciplină.
- Implementarea documentelor de tip metodologic la disciplinele LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ şi LITERATURA  UNIVERSALĂ (şcoala naţională/şcoala cu predare în limbile minorităţilor naţionale).
- Manuale școlare/ Ghiduri metodologice.
Aplicarea chestionarului pentru cadrele didactice privind evaluarea funcționalității curriculumului disciplinar pus în aplicare.
4. Reușite și diseminarea bunelor practici.
5. Rundă de întrebări și răspunsuri. Concluzii. Totalurile reuniunii metodice.
Specialiștii din cadrul OLSDÎ republicane au prezentat succint informaţii privitor la modul de organizare a procesului de instruire la disciplinele şcolare: LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ şi LITERATURA  UNIVERSALĂ (şcoala naţională/şcoala cu predare în limbile minorităţilor naţionale).
DÎG Dubăsari aduce sincere mulţumiri reprezentanţilor MECC pentru oferirea bunelor practici în procesul de instruire pentru anul de studii 2020 – 2021.
Violeta TOLSTENCO, şef Secţie politici educaţionale, Direcția Învățământ General, Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Continuitate şi implicare în activităţi şcolare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta