Harta site-ului
Ajutor
Consolidarea echipelor multidisciplinare locale
Consolidarea echipelor multidisciplinare locale

De mai mulți ani traficul de ființe umane este recunoscut drept o problemă importantă pentru Republica Moldova, o țară de origine a victimelor traficului de persoane și, într-o măsură mai mică, o țară de tranzit din statele situate la est de RM spre țările europene. La moment există un consens lărgit în țară și în afara ei privind necesitatea întreptinderii de măsuri pe plan național și internațional pentru a preveni și combate această crimă gravă. De aceea este importantă întreprinderea de acțiuni la o etapă incipientă prin asistența persoanelor aflate în situații de risc. Cu acest scop au fost constituite atît la nivel raional , cît și la nivel local echipe multudisciplinare pentru a oferi o asistență adecvată și promtă victimelor traficului de ființe umane și persoanelor aflate în situații de risc, adoptînd o abordare bazată pe respectarea drepturilor omului. 

De aceea, în conformitate cu programul de activitate al Direcției asietnță socială  și în contextul implementării Legii privind prevenirea și combaterea traficului de ființe umane cît și a Strategiei  Sistemului Național de Referire pentru protecția victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în  parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație și Direcția asistență socială Dubăsari  au organizat  la data de 16 mai 2013, seminarul de instruire pentru echipele multidisciplinare comunitare cu tema: Protecția și asistența victimelor traficului de ființe umane și violenței în familie în cadrul Sistemului Național de Referire”.  

În cadrul acestui seminar au fost prezenți membrii echipelor multidisciplinare comunitare și anume: asistenții sociali, medicii de familie  cît și ofițerii operativi de sector din toate localitățile raionului, membrii echipei multidisciplinare raionale și reprezentanții Serviciului psihopedagogic.

Participanții seminarului au beneficiat de un program de instruire care  cuprinde:

-         Referirea victimei și potențialei victime în cadrul Sistemului Național de Referire.

-         Aspecte legale ce țin de prevenirea și combaterea traficului de ființe umane cît și a violenței în familie

-         Identificarea victimelor traficului de ființe umane și a violenței în familie

-         Procedura de aplicare a ordonanței de protecție

-         Competențele specialiștilor în cadrul echipei multidisciplinare în tratarea fenomenului violenței în familie.

-         Lucrul în cadrul echipelor multidisciplinare

Membrii echipelor multidisciplinare teritoriale au fost întruniți pentru prima dată în cadrul acestui seminar  în așa componență , unde pe lîngă informațiile  și materialele primite din partea experților , au avut ocazia de a face un schimb de experiență și ași împărtăși fiecare practici concrete din activitate.

 

Coordonatorul EMD raionale

Constantinov Elena

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consolidarea echipelor multidisciplinare locale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta