Harta site-ului
Ajutor
Consolidarea dialogului dintre tinerii de pe ambele maluri ale rîului Nistru
Consolidarea dialogului dintre tinerii de pe ambele maluri ale rîului Nistru

La data de 8 octombrie 2013, Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi însoţit de reprezentantul Centrului multifuncţional pentru  copii şi tineret dra Rodica Mamulat au participat la Conferinţa Internaţională cu genericul "Rolul Tinerilor în cadrul Reglementării Problemei Transnistrene”, la invitaţia Directorului Executiv al Institutului Tineretului Guvernator din Moldova dna Irina Caisîn.

În cadrul conferinţei dl Preşedinte a venit cu un discurs, menţionînd că este foarte important să înţelegem că rolul tinerilor trebuie să fie nu doar declarativ, dar să oferim posibilitatea decizională, posibilitatea de comunicare şi desigur că mecanismul instituţional de susţinere atît a organizaţiilor locale de tineret cît şi a iniţiativelor acestora.

În cadrul acestei întruniri au participat tinerii de pe ambele maluri ale rîului Nistru, inclusiv din cadrul Consiliului Local de Tineret din Doroţcaia. La eveniment a fost discutată  importanţa implicării tinerilor în viaţa Administraţiei Publice.

Tinerii la rîndul lor au avut o poziţie activă faţă de problemele cu care se confruntă administraţia locală, rămînînd plăcut  impresionaţi de această întrunire, menţionînd că ar dori pe viitor să se păstreze o continuitate a acestor întîlniri.

Conferinţa este parte a proiectului "Şcoala de Pace –consolidarea dialogului tinerilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru” implementat de Institutul Tineretului Guvernator, susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe.

În cadrul conferinţei au participat Ambasadorul Republicii Cehe, Preşedintele Academiei de Diplomaţie a Republicii Cehe, un reprezentant a Şcolii de Politică a Bulgariei, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare Europeană şi Delegaţia Uniunii Europene în Moldova.

 

Rodica Mamulat, şef CMCT

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consolidarea dialogului dintre tinerii de pe ambele maluri ale rîului Nistru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta