Harta site-ului
Ajutor
Consolidarea capacităţilor asistenţilor sociali în domeniul HIV/TB
Consolidarea capacităţilor asistenţilor sociali în domeniul HIV/TB

O etapă importantă din cadrul unui proces de creştere al capacităţilor sistemului de protecţie socială în domeniul asistenţei persoanelor cu HIV/TB constituie consolidarea cunoştinţelor în domeniu. În acest context pe data de 07 iunie 2011 a fost organizat un seminar întru consolidarea şi aprofundarea  cunoştinţelor cu privire la HIV/TB. La acest training au participat asistenţii sociali din localităţile raionului Dubăsari şi colaboratorii Direcţiei asistenţă socială.
    În cadrul seminarului au fost abordate mai multe teme în special serviciile programelor de reducere a riscurilor, implementate în Republica Moldova. 
Tot aici s-a vorbit despre cum asistentul social se implică în această problemă.
   1.Informarea şi  educarea despre existenţa tratamentului antiretroviral (ARV), existenţa serviciilor medicale şi sociale de suport şi educaţia cu privire la modul sănătos de viaţă, educaţie ce ţine de aderenţa la tratament ARV etc.
   2. Colaborare în luarea deciziilor: Cercetările au arătat că relaţia participativă este cel mai important factor în promovarea comportamentelor pro-sănătate ,creşte gradul de înţelegere a recomandărilor şi gradul de încredere în propriile forţe de a schimba situaţia , semnarea declaraţiei de confidenţialitate.
  3.Facilitarea comunicării: Facilitarea comunicării cu apropiaţii, cu instituţiile, cu comunitatea. În acest context asistentul social trebuie să fie el însuşi exemplu bun al unei persoane care comunică eficient, non-discriminant.
   Este îmbucurător faptul că majoritatea asistenţilor s-au implicat activ la acest training, şi au solicitat organizarea altor seminare cu o gamă foarte largă de teme pentru discuţii cum ar fi : educaţia tineretului în societate; protecţia muncii; instruirea asistenţilor sociali în domeniul tehnologiilor informaţionale; combaterea şi prevenirea sărăciei în familiile numeroase; copiii abandonaţi, protecţia lor, drepturile acestora; managementul de caz. emnarea declaraţiei de confidenţialitate.
   Mulţumim participanţilor la seminar pentru receptivitate!!!
Şef SASC,
Vatav Alexandra
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consolidarea capacităţilor asistenţilor sociali în domeniul HIV/TB - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta