Harta site-ului
Ajutor
Consiliul tripartit al STOFM Dubăsari din 29 martie 2019
Consiliul tripartit al STOFM Dubăsari din 29 martie 2019

La data de 29.03.2019, în conformitate cu art.12 din Legea 105 din 18.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă şi asigurarea de şomaj, pe baza principiului parităţii, cu rol consultativ, Regulamentul Consiliului tripartit, aprobat în baza Ordinulului ANOFM nr. 24 din 07.03.2019 și Planul anual de acțiuni al STOFM Dubăsari, s-a desfășurat ședința Consiliului tripartit al STOFM Dubăsari, care a fost prezidată de către dna Maria JIMBEI, vicepreşedintele raionului pe probleme sociale, Preşedintele Consiliului tripartit.
 În cadrul ședinței au fost examinate următoarele întrebări:
I. Cu privire la constituirea Consiliului tripartit al Secţiei ocuparea forţei de muncă Dubăsari
II. Cu privire la realizarea prevederilor planului de acţiuni al STOFM privind ocuparea forţei de muncă în anul 2018 și sarcinile pentru 2019.
III. Cu privire la aprobarea Planului de activitate al Consiliului tripartit al STOFM pentru aprilie 2019 – martie 2020. 
În urma raporturilor prezentate au fost aprobate 3 decizii și anume:
Decizie nr. 1 din 29.03.2019 ,,Cu privire la constituirea Consiliului tripartit al Secţiei ocuparea forţei de muncă Dubăsari”.
În baza art.12 din Legea 105 din 18.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă şi asigurarea de şomaj, pe baza principiului parităţii, cu rol consultativ,  pct. 18 dinRegulamentul Consiliului tripartit al STOFM Dubăsari, aprobat în baza Ordinului ANOFM nr. 24 din 07.03.2019 și Planul anual de acțiuni al STOFM Dubăsari, Consiliul tripartit al STOFM Dubăsari, DECIDE:
1. Se ia act de informaţia prezentată.
2. Se aproba Componenta consiliului tripartit STOFM Dubăsari, în baza Dispoziției nr. 03 din 20.03.2019.
3. Se desemnează secreatar al Consiliului tripartit prin hotărârea Consiliului tripartit, Avxentiev Ana, specialist principal STOFM.
4. Se stabilesc sarcinile prioritare de activitate ale consiliului tripartit al Secţiei OFM pent ru anul 2019 şi anume:
 4.1 Realizarea dialogului social în procesul de implementare a politicii de ocupare a forței de muncă și asigurării de șomaj la nivel teritorial.
4.2 Analizează și se expune asupra obiectivelor anuale de activitate și indicatorilor stabiliți subdiviziunii teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de către Agenția Națională, conform Planului anual al măsurilor de ocupare a forței de muncă al subdiviziunii teritoriale.
4.3 Analizează situația pe piața muncii locale, problemele ce țin de ocuparea forței de muncă, formulează și înaintează propuneri de îmbunătățire a situației pe piața muncii locale, inclusiv ce țin de colaborarea cu autoritățile publice locale, instituțiile din teritoriu, angajatorii și grupurile ce necesită suport suplimentar pe piața muncii.
4.4 Analizează și se expune asupra realizării Planului anual al măsurilor de ocupare a forței de muncă al subdiviziunii teritoriale, formulează și înaintează propuneri de îmbunătățire a politicii în domeniul ocupării forței de muncă.
5. Controlul asupra realizării prezentei hotărâri se pune în seama dnei Iaşciuc Tatiana, șef STOFM Dubăsari.
Decizie nr. 2 din 29.03.2019 ,,Cu privire la realizarea prevederilor planului de acţiuni al STOFM privind ocuparea forţei de muncă în anul 2018 și sarcinile pentru 2019”.
În baza art.12 din Legea 105 din 18.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă şi asigurarea de şomaj, pe baza principiului parităţii, cu rol consultativ,  pct. 18 dinRegulamentul Consiliului tripartit al STOFM Dubăsari, aprobat în baza Ordinului ANOFM nr. 24 din 07.03.2019 și Planul anual de acțiuni al STOFM Dubăsari, Consiliul tripartit al STOFM Dubăsari, DECIDE:
1. Se ia act de informaţia prezentată.
2. Se stabilesc sarcinile prioritare de activitate ale consiliului tripartit al Secţiei OFM pentru anul 2019 şi anume:
2.1. Realizarea măsurilor active de sporire a gradului de ocupare a populaţiei, în comun cu actorii din domeniul ocupării forței de muncă (administrația publică locală, agenţi economici), inclusiv prin organizarea seminarelor informative, a măsurilor de recrutare a personalului, stimularea mobilității forței de muncă, organizarea târgului locurilor de muncă.
2.2 Implicarea activă a STOFM în promovarea măsurilor de creștere a șanselor de ocupare pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile: persoane cu dizabilități, persoane eliberate din detenție, tineri sub 25 ani.
2.3 Promovarea integrării pe piața muncii a lucrătorilor migranți, inclusiv persoane reîntoarse de peste hotare.
2.4 Facilitarea accesului la un curs de formare profesională în corelare cu necesitățile pieții muncii și susținerea la încadrarea în câmpul muncii după absolvire.
2.5 Organizarea Campaniilor de informare, pentru sporirea șanselor de integrare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități și a potențialelor victime ale traficului de ființe umane.
3. Conlucrarea STOFM cu instituțiile abilitate pentru combaterea muncii la negru, respectarea legislaţiei muncii la angajare de către agenţii economici și declararea locurilor de muncă vacante.
4. Se stabileşte participarea în calitate de raportor dl Victor Stahi inspector al Inspectoratului de Stat al Muncii (ITM) Chişinău.
5. Controlul asupra executării prezentei decizii se pune în seama dnei Iaşciuc Tatiana, șef STOFM Dubăsari.
Decizie nr. 3 din 29.03.2019 ,,Cu privire la aprobarea Planului de activitate al Consiliului tripartit al STOFM pentru aprilie 2019 – martie 2020”.
În baza art.12 din Legea 105 din 18.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă şi asigurarea de şomaj, pe baza principiului parităţii, cu rol consultativ,  pct. 18 dinRegulamentul Consiliului tripartit al STOFM Dubăsari, aprobat în baza Ordinului ANOFM nr. 24 din 07.03.2019 și Planul anual de acțiuni al STOFM Dubăsari, Consiliul tripartit al STOFM Dubăsari, DECIDE:
1. Se ia act de informaţie.
2. Se aprobă Planul de activitate al Consiliului tripartit al STOFM pentru aprilie 2019 – martie 2020.
3. STOFM Dubăsari va asigura realizarea Planului în cauză, cu implicarea instituțiilor abilitate.
4. Controlul asupra realizării prezentei hotărâri se pune în seama dnei Iaşciuc Tatiana, șef STOFM Dubăsari.
Tatiana IAŞCIUC,
șef STOFM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Consiliul tripartit al STOFM Dubăsari din 29 martie 2019 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta