Harta site-ului
Ajutor
Consiliul raional Dubăsari promovează frumoasele tradiții de iarnă
Consiliul raional Dubăsari promovează frumoasele tradiții de iarnă

Obiceiul colindului, uratului, a înscenărilor cu măști zoomorfe, simbolizează o nepreţuită zestre spirituală, fiind moștenite din moşi-strămoşi și transmise din generație în generație, au fost o adevărată şcoală de virtuţi morale, semănând între oameni buna înţelegere.
În perioada 28 decembrie 2018 – 10 ianuarie 2019, când creştinii sunt în forfota sărbătorilor de iarnă ca Anul Nou și Crăciunul, nașterea mântuitorului Isus Hristos, Consiliul raional a primit cete de colindători și urători de la instituțiile publice din teritoriu, instituții de învățământ, colective artistice, coruri bisericești.  
Cetele de colindători precum colectivul de pedagogi alături de elevi al Liceului teoretic ,,Vlad Ioviță” din satul Cocieri, elevii de la Liceul teoretic Doroțcaia, micuții de la grădinița ,,Viorica” din satul Pîrîta, elevii de la Gimnaziul Pîrîta,  ,,Doruri Nistrene” din satul Molovata, colectivul folcloric ,,Flori de măr” din s. Coșnița, discipolii Școlii de arte, corul bisericesc din satul Coșnița, Corul bisericesc, în componența preoților din raioanele Dubăsari și Criuleni, în frunte cu Protopopul de Dubăsari și Criuleni, au avut fiecare în parte un program artistic inedit de colinde, urături și interpretări moderne ale ,,Caprei”.
Toate aceste colinde au transmis un mesaj ceresc, o veste de la Dumnezeu, ce are menirea să aducă binele, sănătatea, pacea, împăcarea, bunăstarea, respectul și dragostea pentru Bunul Dumnezeu în lume şi între oameni.
Președintele raionului Dubăsari, a adus mulțumiri, din partea Consiliului raional Dubăsari,  pentru urările aduse și colindele prezentate. Dl Grigore Policinschi le-a dorit tuturor un an prosper, încununat de succese în toate, spiritualitate, credință și promovarea în continuare a frumoaselor tradiții creștineștiși a obiceiurilor strămoșești.
La final, toate cetele au fost răsplătite cu aplauze, tradiționalul colac și ,,pitac”, dulciuri din partea conducerii raionului Dubăsari, colaboratori ai Consiliului raional Dubăsari.
 
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Consiliul raional Dubăsari promovează frumoasele tradiții de iarnă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta