Harta site-ului
Ajutor
Consiliul raional Dubăsari - membru a Euroregiunii "Nistru"
Consiliul raional Dubăsari - membru a Euroregiunii "Nistru"

La data de 28 Februarie, la Vinniţa (Ucraina) s-a desfăşurat Masa rotundă internaţională pe subiectul "Euroregiunea ca instrument pozitiv în realizarea politicii de colaborare transfrontalieră".

Evenimentul a avut loc în contextul aniversării unui an de activitate a Euroregiunii "Nistru" fiind organizat de Consiliul regional Vinniţa, Administraţia de Stat a regiunii şi Universitatea tehnică Naţională din Vinniţa.

La întrunire au luat parte circa 100 de participanţi din 6 ţări:

  • Ucraina
  • Republica Moldova
  • România
  • Rusia
  • Ungaria
  • Belgia

Din partea Republicii Moldova la masa rotundă au participat delegaţiile Consiliului raional Soroca în calitate de membri fondatori,  Consiliul raional Dunduşeni precum şi Consiliul raional Dubăsari.

Membrii delegaţi pentru reperzantarea Consiliului raional Dubăsari la eveniment au fost: preşedintele raionului - dl Grigore Poicinschi, secretarul Consiliului raional - dl. Berzan Valeriu, şef adjunct al direcţiei Dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere - d. Gafeli Alexei.

În cuvîntul său de deschidere, preşedintele Consiliului Euroregiunii "Nistru" dl Sergiu Tatuseac a subliniat, că scopul evenimentului constă în discutarea activităţii curente a Euroregiunii şi altor asociaţii transfrontaliere, definirea problemelor întîmpinate şi stabilirea căilor de soluţionare a acestora.

Astfel în cadrul mesei rotunde au fost precăutate 3 subiecte din agenda de lucru a euroregiunii "Nistru": ecologia bazinului rîului Nistru, îmbunătăţirea infrastructurii la standardele europene şi parteneriatul pentru dezvoltare.

La o zi înainte de eveniment, în cadrul şedinţei Consiliului Euroregiunii "Nistru" a fost votat unanim pentru, propunerea de primire şi înregistrare în calitate de membru al asociaţiei şi Consiliul raional Dubăsari.

După aprobarea deciziei de aderare a Consiliului raional Dubăsari la Euroregiunea "Nistru" dl. Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari în discursul său de apreciere a subliniat importanţa relaţiilor de colaborare stabilite între autorităţi prin intermediul Euroregiunii dar şi obligaţia comună a acestora de a impulsiona realizarea unor proiecte concrete de dezvoltare întru promovarea intereselor societăţii civile.Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consiliul raional Dubăsari - membru a Euroregiunii "Nistru" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta