Harta site-ului
Ajutor
Consiliul raional Dubăsari crează condiții mai bune pentru cetățeni la traficul rutier
Consiliul raional Dubăsari crează condiții mai bune pentru cetățeni la traficul rutier

O porţiune de 2,1 kilometri, traseu care face legătura  între satele Coșnița și Pîrîta, a fost iluminată cu ajutorul a 63 de corpuri de iluminat.
La data de 22 ianuarie curent, conducerea raionului Dubăsari, Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, împreună cu Ministrul economiei și infrastructurii, dl Chiril Gaburici, specialiști din cadrul ministerului, consilieri raionali, primarul com. Coșnița, dl Alexei Gafeli, consilieri locali, conducători de instituții din platoul Coșnița, tineri, locuitori din satele menționate, sub numărătoarea inversă, au aprins luminile.
„Este absolut important, ca noi să ridicăm nivelul de securitate în trafic. Noi vrem să facem condiții într-adevăr bune și pentru sportivi și pentru locuitorii din sate, care într-adevăr merg unul la altul pe jos sau cu diferite unități de transport", a spus Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.
”Eu mă bucur pentru proiectul dat și vreau să vă doresc să fiți mai insistenți și să facem mai multe lucruri bune, deoarece mai avem kilometri de drum de reparat și de iluminat. Toate acestea vor fi posibile doar prin conlucrare între administrațiile publice locale și cele centrale”, a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.
Importanța și necesitatea proiectului dat, implementat de către Consiliul raional Dubăsari, a fost apreciată de primarul localității Coșnița, conducătorii Direcțiilor economie, buget și finanțe și a Direcției construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului.
Un fapt îmbucurător pentru conducerea raionului, pentru reprezentanții Guvernului, au fost discursurile și cuvintele de laudă și mulțumire adresate atât Președintelui raionului Dubăsari cât și Consiliului raional, venite din partea tinerilor și a localnicilor, care susțin că drumul nu a fost iluminat niciodată, iar din această cauză deseori aveau loc accidente rutiere cu urmări grave. 
„Mulțumim Consiliului raional Dubăsari pentru lumină, pentru că porțiunea dată este una periculoasă și era necesar ca să fie iluminată, deoarece mult transport circulă pe aici, mai ales bicicliști și căruțași, care pe timp de noapte, practic sunt invizibili”. 
Proiectul pentru instalarea sistemului modern de iluminare a unor porțiuni de drum de interes rational, a costat aproximativ 730 mii lei, surse financiare alocate din Fondul rutier pentru raionul Dubăsari. Proiectul dat a fost executat în baza Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier 2018, aprobat prin Decizia Consiliului raional Dubăsari.
Lucrările de iluminare, au fost executate de către SRL ,,Capital”, director dl Galciuc Igor, în termini restrânși conform graficului stabilit.
Marina LUPAȘCO,
Secția informare, transparență și relații cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Consiliul raional Dubăsari crează condiții mai bune pentru cetățeni la traficul rutier - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta