Harta site-ului
Ajutor
Consiliul raional Dubăsari continuă să primească cetele de urători
Consiliul raional Dubăsari continuă să primească cetele de urători

Astăzi, 13 ianuarie, creștinii marchează Ajunul Sfântului Vasile, sau Anul Nou pe stil vechi. O tradiție frumoasă legată de această sărbătoare, este uratul sau hăitul. Clădirea Consiliului raional Dubăsari a fost huiduită astăzi de cele mai originale urături, colinde și sorcova.
Primii urători, care au pășit pragul clădirii Consiliului raional Dubăsari, au fost picii de la Grădinița ,,Floricica” din s. Coșnița.
Conducerea raionului Dubăsari, tot astăzi, a fost surprinsă și cu un buchet de melodii interpretate instrumental de către un colectiv de amatori din satul Coșnița.
Cele mai originale hăituri, cu un specific aparte, au răsunat de la discipolii Liceului Teoretic Holercani. Pe lângă urături elevii, însoțiți de managerul instituției dna Tamara Rotari și dascăli au semănat colaboratorii Consiliului raional Dubăsari cu tradiționalele boabe de grâu, porumb și orz.
La finele programului artistic bine pregătit, Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Filipov, vicepreședinții Sergiu Grigoriev și Dmitrie Popa au felicitat cetele de urători cu ocazia sărbătorilor de iarnă și le-au înmânat tradiționalul colac și pitac și dulciuri.
Marina LUPAȘCO, redactor-șef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consiliul raional Dubăsari continuă să primească cetele de urători - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta