Harta site-ului
Ajutor
Consiliul raional Dubăsari a semnat un memorandum de înțelegere cu Consiliul Europei
Consiliul raional Dubăsari a semnat un memorandum de înțelegere cu Consiliul Europei

La ședința Consiliului raional Dubăsari din 30 iunie 2023, consilierii raionali au aprobat Decizia cu privire la aprobarea Memorandumului de Înțelegere între Consiliul raional Dubăsari și Consiliul Europei. Conform Deciziei, președintele raionului dl Grigore FILIPOV, în calitate de autoritate executivă a Consiliului raional va asigura semnarea Memorandumului aprobat.
Memorandumul dat va asigura implementarea reformelor în domeniul drepturilor omului în raion, statului de drept și democrației prevăzute în cadrul proiectului „Consolidarea diversității și egalității în Republica Moldova”.
La data de 22 august secretarul Consiliului raional Dubăsari dna Maria Jimbei, șeful Direcției asistență socială și protecția familiei dl Eugen Botnari și șefa-adjunct Direcție învățământ general dna Tatiana Iavița, au mers la Oficiul Consiliului Europei pentru semnarea memorandumului.
Memorandumul de Înțelegere stabilește o cooperare între Consiliul Europei și Consiliul raional Dubăsari în scopul promovării nedescriminării și, prin suportul oferit, în vederea înființării unei rețele locale de nedescriminare.
În urma semnării memorandumului va fi creat un Grup de lucru pe aspecte ce țin de diversitate. Vor fi organizate întrevederi de consolidare a comunității, unde vor fi puse în discuții rolurile în promovarea și protejarea diversității, egalității și nedescriminării. De asemenea, urmează a fi organizate ateliere de instruire, elaborate publicații privind bunele practici în combaterea discriminării la nivel local.
Părțile semnatare ale proiectului se vor axa pe egalitate, respect și încredere reciprocă, comunicare deschisă și transparentă, cooperare și consultare, de a oferi un mediu de lucru productiv, constructiv și pozitiv.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Consiliul raional Dubăsari a semnat un memorandum de înțelegere cu Consiliul Europei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta