Harta site-ului
Ajutor
Consiliul Naţional al Elevilor
Consiliul Naţional al Elevilor

În perioada 25-27 august sub genericul „ Fii vocea colegilor tai” a fost convocat primul atelier de lucru al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) în noua sa componenţă. 
  Membrii CNE au fost selectaţi de către o comisie a Ministerului Educaţiei în urma unui concurs naţional la care au participat 85 de elevi. Raionul Dubăsari în cadrul CNE este reprezentat de eleva clasei a 12-a, a Liceului Teoretic Doroţcaia Berzan Nicoleta.
  Acest consiliu timp de un an va identifica problemele din sistemul educaţional, va fi vocea elevilor pentru a transmite conducerii ministerului constatările și propunerile de soluționare a problemelor identificate.
   La prima întîlnire, elevii au discutat cu specialiştii ministerului despre dreptul la educaţie, despre planul-cadru pentru noul an de studii şi curriculumul şcolar. Cele mai interesante şi actuale discuţii în opinia elevilor au fost cele legate de Bacalaureat şi de formarea bugetului şcolii conform noii formule.
   În ultima zi a atelierului membrii CNE s-au întilnit cu ministrul educaţiei Maia Sandu. Timp de 2 ore au discutat despre problemele cu care se confrunta elevii, calitatea studiilor la nivel rural şi despre reformele ce urmeaza sa fie înfăptuite de către minister inclusiv şi despre noul Cod al Educaţiei. 
   Cea din urmă întîlnire a fost cu Eduard Mititelu, Preşedintele Consiliului Naţional al elevilor din România, care a vorbit despre modalităţile de organizare şi funcţionare a consiliului pe care îl conduce.
Următoarea şedinţă a CNE urmează să fie convocată în timpul vacanţei de toamnă.
 
                                                                      Berzan Nicoleta,
membră a Consiliului naţional al elevilor

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consiliul Naţional al Elevilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta