Harta site-ului
Ajutor
Consiliul Consultativ al AOFM s-a întrunit în ședință
Consiliul Consultativ al AOFM s-a întrunit în ședință

La data de 19.12.2017, în conformitate cu Planul anual de acțiuni, s-a desfășurat ședința  Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari, care a fost prezidată de către dna Maria JIMBEI, vicepreşedintele raionului pe probleme sociale, Preşedintele Consiliului Consultativ.
În cadrul ședinței au fost examinate următoarele întrebări: Cu privire la eficientizarea activităţilor de conlucrare cu angajatorii pentru evidenţierea şi înregistrarea locurilor de muncă libere. Raportor: Nadejda Avxentiev; Cu privire la intensificarea cooperării cu APL de nivelul I în vederea antrenării şomerilor la lucrări publiceRaportor: Nadejda Avxentiev; Cu privire la conlucrarea cu persoanele vulnerabile înregistrate la AOFM Dubăsari. Raportor: Nadejda Avxentiev.
În cadrul ședinței au fost aprobate următoarele decizii:
Decizie nr. 1 din 19.12.2017Cu privire la eficientizarea activităţilor de conlucrarecu angajatorii pentru evidenţierea şi înregistrarea locurilor de muncă libere.
În baza Legii 102-XV din 13.02.2003 privind ocuparea forței de muncă și protecția socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă,  pct. 19 dinRegulamentul Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari, aprobat prin Hotărârea Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari în baza Regulamentului – cadru aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANOFM nr. 4 din 05.12.2003, Consiliul Consultativ al AOFM Dubăsari, DECIDE:
  1. Se ia act de informaţia prezentată.
  2. Se pune în sarcina AOFM:
2.1Organizarea Campaniilor de vizite la agenții economici din raion, cu scop de stabilire a unor parteneriate pe piaţa muncii locale, identificării locurilor de muncă libere în teritoriu și sporirii nivelului de angajare a șomerilor  în câmpul muncii;

2.2Conlucrarea eficientă cu agenții economici existenți și noi-creați, prin implicarea în seminare informative, târgurile locurilor de muncă, târguri on-line, activități de recrutare,  întru promovarea serviciilor prestate de AOFM,  informarea despre canalele de informare şi recrutare on-line (site-ul www.anofm.md, portalul www.angajat.md, platforma târgului on-line www.e-angajare.md), sensibilizarea angajatorilor la problemele din teritoriu, dar şi informarea și promovarea (cu acordul angajatorilor) a locurilor de muncă atractive declarate.

3Controlul asupra realizării prezentei decizii se pune în seama dnei Avxentiev Nadejda, șef AOFM Dubăsari.
Decizie nr. 2 din 19.12.2017Cu privire la intensificarea cooperării cu APL
de nivelul I în vederea antrenării şomerilor la lucrări publice.
În baza Legii 102-XV din 13.02.2003 privind ocuparea forței de muncă și protecția socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă,  Hotărârea Guvernului nr.1121 din 14 octombrie 2004, pentru realizarea lucrărilor publice și în conformitate cu pct. 19 dinRegulamentul Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari, aprobat prin Hotărârea Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari în baza Regulamentului – cadru aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANOFM nr. 4 din 05.12.2003, Consiliul Consultativ al AOFM Dubăsari, DECIDE:
  1. Se ia act de informaţia prezentată.
  2. Se pune în sarcina Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
2.1Asigurarea organizării și desfășurării lucrărilor publice în conformitate cu cadrul normativ în vigoare;
2.2 Implicarea activă a Agenţiei în promovarea participării la lucrări publice a persoanelor social – vulnerabile, a tineretului pe piaţa forţei de muncă, a șomerilor care pentru prima dată își caută un loc de muncă și nu posedă vreo profesie, a șomerilor care au o întrerupere îndelungată (de peste un an) în activitatea profesională și a persoanelor de vârstă prepensionară;
2.3Întreprinderea măsurilor suplimentare privind informarea APL de nivelul I despre posibilitatea antrenării șomerilor la lucrări publice;
3.Controlul asupra realizării prezentei decizii se pune în seama dnei Avxentiev Nadejda, șef AOFM Dubăsari.Decizie nr. 3 din 19.12.2017 Cu privire la conlucrarea cu persoanele vulnerabile înregistrate la AOFM Dubăsari
În baza Legii 102-XV din 13.02.2003 privind ocuparea forței de muncă și protecția socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă,  pct. 19 din Regulamentul Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari, aprobat prin Hotărârea Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari în baza Regulamentului – cadru aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANOFM nr. 4 din 05.12.2003, Consiliul Consultativ al AOFM Dubăsari, DECIDE:
  1. Se ia act de informaţia prezentată.
  2. Se pune în sarcina AOFM:
2.1Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități, persoanelor eliberate din detenție, victimelor traficului de ființe umane, tineret sub 25 ani, înregistrate ca șomeri, în servicii și măsuri de ocupare întru asigurarea integrării pe piața muncii.

2.2 Implicarea activă  în promovarea serviciilor oferite de AOFM, prin ghidarea persoanelor vulnerabile, în accesarea și utilizarea canalelor de informare despre piața muncii: portalul www.angajat.md, Centrul de informare despre piața muncii, Centrul de Apel – Piața Muncii, platforma târgurilor on-line ale locurilor de muncă – www.e-angajare.md., canalul de Facebook AOFM Dubăsari.
3Conlucrarea activă a agenţiei cu instituțiile abilitate din teritoriul raionului în promovarea măsurilor de integrare a persoanelor social –vulnerabile pe piața muncii.
4. Colaborarea agenției cu Consiliul Tinerilor din r-ul Dubăsari în organizarea Campaniilor de informare și promovare a serviciilor oferite în rândul tinerilor, pentru integrarea pe piața muncii.
5.Controlul asupra realizării prezentei decizii se pune în seama dnei Avxentiev Nadejda, șef AOFM Dubăsari. 
Nadejda AVXENTIEV,
șef AOFM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Consiliul Consultativ al AOFM s-a întrunit în ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta