Harta site-ului
Ajutor
Consiliul Consultativ al AOFM Dubăsari s-a întrunit în ședință
Consiliul Consultativ al AOFM Dubăsari s-a întrunit în ședință

La data de 22.03.2018, în conformitate cu Planul anual de acțiuni, s-a desfășurat ședința  Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari, care a fost prezidată de către dna Maria JIMBEI, Vicepreşedintele raionului pe probleme sociale, Preşedintele Consiliului Consultativ.
În cadrul ședinței au fost examinate următoarele întrebări:
I. Cu privire la realizarea prevederilor planului de acţiuni al AOFM privind ocuparea forţei de muncă în anul 2017 și sarcinile pentru 2018.
II. Cu privire la valorificarea resurselor financiare în anul 2017, privind protecția socială a șomerilor.
III. Cu privire la implementarea  Legii 39 din 02.03.2006 și conlucrarea cu șomerii cu statut special.
În urma raporturilor prezentate au fost aprobate 4 decizii și anume:
           Decizie nr. 1 din 22.03.2018
 Cu privire la realizarea prevederilor planului  de acţiuni al AOFM privind ocuparea forţei de muncă în anul 2017 și sarcinile pentru 2018.
În baza Legii 102-XV din 13.02.2003 privind ocuparea forței de muncă și protecția socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, pct. 19 dinRegulamentul Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari, aprobat prin Hotărârea Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari în baza Regulamentului – cadru aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANOFM nr. 4 din 05.12.2003 și Planul anual de acțiuni al AOFM Dubăsari, Consiliul Consultativ al AOFM Dubăsari, DECIDE:
1.Se ia act de informaţia prezentată.
2. AOFM Dubăsari (N. Avxentiev) va contribui la:
2.1 Creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la serviciile şi măsurile de ocupare a forţei de muncă acordate de agenție, îmbunătăţirea calităţii şi accesibilităţii serviciilor şi măsurilor de ocupare a forţei de muncă;
2.2 Creşterea gradului de ocupare  a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă pe piaţa internă;
2.3 Îmbunătăţirea colaborării cu angajatorii,  ocuparea locurilor de muncă libere  prin sporirea calității serviciilor acordate șomerilor și angajatorilor;
2.4 Susținerea angajării tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-29 ani ca urmare a antrenării în servicii şi măsuri active de ocupare;
2.5 Promovarea integrării pe piaţa muncii a lucrătorilor migranți, inclusiv reîntorși de peste hotare;
2.6 Intensificarea conlucrării  cu șomerii beneficiari de ajutor de șomaj pentru a spori angajarea în câmpul muncii;
3. De comun acord cu APL și  instituțiile abilitate (Inspecția muncii, DDF Dubăsari), AOFM va:
3.1 Întreprinde măsuri suplimentare întru antrenarea șomerilor la lucrări publice, Târguri ale locurilor de muncă, activități de recrutare, mobilitatea forței de muncă, etc;
3.2 Contribui la combaterea muncii la negru, respectarea legislaţiei muncii la angajare de către agenţii economici și declararea locurilor de muncă vacante.
4. Controlul asupra executării prezentei decizii se pune în seama dnei Avxentiev Nadejda, șef AOFM Dubăsari.
Decizie nr. 2 din 22.03.2018
  Cu privire la valorificarea resurselor financiare în anul 2017, privind protecția socială a șomerilor.
În baza Legii 102-XV din 13.02.2003 privind ocuparea forței de muncă și protecția socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă,  pct. 19 din Regulamentul Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari, aprobat prin Hotărârea Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari în baza Regulamentului – cadru aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANOFM nr. 4 din 05.12.2003, Consiliul Consultativ al AOFM Dubăsari, DECIDE:
1. Se ia act de informaţia prezentată.
2. Serviciul economie, finanțe și evidență contabilă (dna Nadejda Bondarenco):
2.1 va monitoriza permanent executarea totală a Planului de finanțare pentru anul 2018 la subprogramul ”Ocuparea forței de muncă în caz de șomaj”;
2.2 va studia necesitățile de finanțare a AOFM Dubăsari, a măsurilor active de stimulare a ocupării forței de muncă și de protecție socială a șomerilor și va înainta propuneri la ANOFM de modificare a Planului de finanțare.
3. Controlul asupra realizării prezentei decizii se pune în seama dnei Avxentiev Nadejda, șef AOFM Dubăsari.
 Decizie nr. 3 din 22.03.2018
 Cu privire la implementarea  Legii 39 din 02.03.2006 și conlucrarea cu șomerii cu statut special.
În baza Legii 102-XV din 13.02.2003 privind ocuparea forței de muncă și protecția socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, Legii nr. 39-XVI din 02.03.2006 privind instituirea unor măsuri suplimentare de susținere a activității de întreprinzător desfășurate în localitățile din stânga Nistrului ale raionului Dubăsari, Hotărârii Guvernului nr. 639 din 05.06.2006 cu modificările și completările ulterioare, pct. 19 din Regulamentul Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari, aprobat prin Hotărârea Consiliului Consultativ al AOFM Dubăsari în baza Regulamentului – cadru aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANOFM nr. 4 din 05.12.2003, Consiliul Consultativ al AOFM Dubăsari, DECIDE:
1. Se ia act de informaţia prezentată.
2. AOFM Dubăsari ( dna Nadejda Avxentiev):
2.1 Va respecta prevederile actelor normative, care legiferează procedura de înregistrare în calitate de șomer cu statut special, deținător de terenuri agricole situate după traseul Rîbnița-Tiraspol.
2.2 Va stabili un ajutor de şomaj/alocaţie pentru integrare sau reintegrare profesională persoanelor înregistrate în calitate de șomer, deţinători de terenuri agricole situate după traseul Rîbniţa - Tiraspol, în cazul limitării accesului la aceste terenuri, până la înlăturarea consecinţelor limitării referitor la terenurile menţionate.
2.3 Specialiștii agenției, în conlucrare cu APL I, Direcția agricultură și cadastru, Consiliul raional Dubăsari, vor monitoriza respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 639 din 05.06.2006, privind antrenarea șomerilor cu statut special la lucrări în folosul comunității și lucrări agricole.
3. Controlul asupra realizării prezentei decizii se pune în seama dnei Avxentiev Nadejda, șef AOFM Dubăsari.
 
Nadejda Avxentiev,
șef AOFM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consiliul Consultativ al AOFM Dubăsari s-a întrunit în ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta