Harta site-ului
Ajutor
Consilierii raionali s-au întrunit în ultima şedinţă de lucru din legislatura 2015 - 2019
Consilierii raionali s-au întrunit în ultima şedinţă de lucru din legislatura 2015 - 2019

Aprobarea reţelei de instituţii, reţelei şcolare, a contingentului de elevi în instituţiile de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2019 – 2020, rezultatele relaţiilor transfrontaliere de parteneriat şi deplasările efectuate de reprezentanţii Consiliului raional Dubăsari în anul 2019 cât şi unele modificări la deciziile Consiliului raional au fost discutate şi aprobate în majoritate, vineri 11 octombrie, de către consilierii raionali, întruniţi în şedinţă extraordinară de lucru.
Şedinţa a fost prezidată de Preşedintele şedinţei dna Zinaida IVANSCHI şi de vicepreşedintele raionului dna Maria JIMBEI.
În cadrul şedinţei au fost propuse spre aprobare consilierilor următoarele proiecte:
1. Cu privire la rezultatele relaţiilor transfrontaliere de parteneriat şi deplasările efectuate de reprezentanţii Consiliului raional Dubăsari în anul 2019; Raportor: M. Jimbei, vicepreşedintele raionului.
Audiind nota informativă prezentată de vicepreşedintele raionului, consilierii au menţionat ca pozitive rezultatele deplasărilor de lucru ale Preşedintelui raionului şi delegaţiilor raionale, practicile promovate şi realizate de Autoritatea Executivă a Consiliului raional şi Comisiei de specialitate pentru dezvoltarea sectorului asociativ, relaţiilor transfrontaliere şi mass – media.
2. Cu privire la operarea unor modificări în Decizia Consiliului raional nr. 06 – 09 din 19.12.18 „Cu privire la aprobarea bugetului raional pentru anul 2019 în lectura a doua”. Raportor : L. Cazac, şef Direcţie economie, buget şi finanţe.
3. Cu privire la unele modificări în Programul raional de reparaţie şi întreţinere a drumurilor publice locale pentru anul 2019; Raportor: E. Nicolaev, şef Direcţie construcţii, gospodărie comunală şi dezvoltarea teritoriului.
În proiect au fost propuse spre aprobare unele modificări în Programul de repartizare a mijloacelor fondului rutier pe anul 2019, inclusiv în scopul evitării pericolului de prăbuşire şi facilitare a implementării proiectului de iluminare stradală s-a decis defrişarea unor arbori trecuţi de vârsta exploatabilităţii pe o porţiune de drum din satul Pîrîta. Masa lemnoasă din rezultatul defrişării va fi repartizată de Primăria Pîrîta familiilor social – vulnerabile.
4. Cu privire la aprobarea reţelei de instituţii, reţelei şcolare, a contingentului de elevi în instituţiile de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2019 – 2020. Raportor: L. Braducean, şef Direcţie învăţământ general.
Astfel, cele patru Gimnazii din raion au înregistrat un număr de 957 elevi, iar cele cinci Licee un număr de 1751 de elevi. Reţeaua de clase în instituţiile preuniversitare este repartizată în felul următor: 58 de clase sunt formate pentru ciclul I – IV, 61 de clase pentru ciclul V – IX şi 17 clase de liceu X – XII.
5. Cu privire la acordul de trecere în gestiune a unor bunuri. Raportor: L. Braducean, şef Direcţie învăţământ general.
6. Cu privire la modificarea Deciziei nr. 03-05 din 30.07.19 „Cu privire la expunerea la licitaţie de dare în locaţiune a Casei de odihnă a Consiliului raional”. Raportor: V. Semionov, şef interimar Direcţie juridică şi resurse umane. Proiectul respectiv nu a acumulat necesarul de voturi pentru a fi aprobat.
Proiectele de decizie au fost aprobate cu majoritatea voturilor celor 17 consilieri raionali prezenţi din 27. Şedinţa din 11 octombrie a fost ultima şedinţă de lucru a consilierilor raionali din legislatura 2015 – 2019.
Tot vineri, s-a aflat cu vizită de lucru în raionul Dubăsari dl Petre Emanoil NEAGU, Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, care a participat la lucrările şedinţei Consiliului raional. De asemenea, în comun cu Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI au participat la evenimentul de instalare a primei pietre de temelie la „Casa Prieteniei Moldo - Române din stânga Nistrului”. Consiliul Judeţean Buzău împreună cu Consiliul Raional Dubăsari au semnat un acord de înfrăţire în anul 2017, iar în primăvara acestui an Consiliul Judeţean a acceptat propunerea Consiliului Raional Dubăsari de a cofinanţa Proiectul de construcţie a unei clădiri cu două nivele (anexa la blocul alimentar), cu sală de conferinţe, reţele interioare de infrastructură, încăperi de tip hotel (18 locuri) şi lucrări de amenajare. Consiliul Judeţean Buzău vine cu un suport financiar în sumă de 100 mii euro (în două tranşe a câte 50 mii fiecare, care vor fi achitate conform facturilor de execuţie).
 
 
Ecaterina RACOVEŢ,
Şef Secţie informare,
transparenţă şi relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Consilierii raionali s-au întrunit în ultima şedinţă de lucru din legislatura 2015 - 2019 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta