Harta site-ului
Ajutor
Consemnarea Zilei Mondiale a Nevăzătorilor
Consemnarea Zilei Mondiale a Nevăzătorilor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Nevăzătorilor, Organizația Teritorială Dubăsari a AO ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova” a organizat, marți 13 noiembrie 2018, în s. Coșnița, două acțiuni de marcare a evenimentului: desfășurarea conferinței cu darea de seamă a biroului pe perioada anului 2018 și masa de binefacere pentru 45 persoane cu dizabilitate de vedere.
La conferință au participat 18 reprezentanți din cei 21 aleși, din 8 localități ale raionului Dubăsari și oaspeți invitați: dl Vladimir Vancea, Șef DASPF Dubăsari, dna Verlan Victoria, specialist principal în problemele persoanelor în etate și cu dizabilități, dna Elena Moțpan, consilier raional, președintele Asociației raionale a Veteranilor de Muncă și Război. La conferință au prezentat raportul de activitate pentru anul 2018, dl Anatolii Naghiț, președintele OT Dubăsari a AO ANM și dna Lilia Țurcan, președintele comisiei de cenzori.
În rapoarte s-a menționat că biroul a activat în următoarele domenii: depistarea persoanelor cu deficiențe de vedere și implicarea lor în activitatea AO ANM, căutarea și identificarea, prin intermediul internetului, a noilor agenți economici potențiali sponsori ai activităților organizației, colaborarea cu APL, ONG și agenți economici, colectarea ajutorului umanitar, desfășurarea măsurilor cultural-sportive și a acțiunilor de binefacere.
De asemenea a mai fost menționat că, deși vrem să ajutăm mai mult persoanele nevăzătoare, nu prea avem cu ce. Numai din cotizație, puțin reușim să organizăm careva activități. Cotizația de membru colectată acoperă doar 10% din cheltuielile prevăzute în Devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea activităților anuale a OT Dubăsari a AO ANM. Nu dispunem de mijloace financiare suficiente pentru acoperirea cheltuielilor de transportare, de depozitare și distribuire a ajutoarelor umanitare.
Nu dispunem de depozit curat, uscat și asigurat cu agenți de pază pentru păstrarea bunurilor materiale a organizației și a ajutorului umanitar până la distribuirea definitivă membrilor OT Dubăsari.
De aceea considerăm că, este necesar un suport mai considerabil din partea APL de toate nivelurile.
În partea a doua a evenimentului a fost organizată o masă de binefacere pentru 45 persoane cu dizabilitate de vedere – membri ai OT Dubăsari. Măsura a fost realizată cu suportul material acordat de către agenții economici locali: SRL ,,VIANCA – COM”, director dna Carolina Tvicenco și CC ,,ConsumCoop” Coșnița, președinte dl Gheorghe Macari, pentru ce le aducem sincere mulțumiri.
Evenimentul a fost colorat cu multă muzică și voie bună de membrul organizației artistul amator, Sergiu Cibuc.
La moment, componența membrilor OT Dubăsari a AO ANM este: -gr. sever-22, gr. accentuat-56, gr. mediu-24, văzător-1, total-103 membri. La evidență sunt luați 2 copii cu deficiențe de vedere, până la vârsta de 18 ani.                                                                               
Anatolii NAGHIȚ,
Președintele OT Dubăsari a AO ANM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Consemnarea Zilei Mondiale a Nevăzătorilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta