Harta site-ului
Ajutor
CONFERINŢA NAŢIONALĂ: ”Reglementarea, organizarea şi funcţionarea sistemului naţional de îngrijiri comunitare a persoanelor vîrstnice”
CONFERINŢA NAŢIONALĂ: ”Reglementarea, organizarea şi funcţionarea sistemului naţional de îngrijiri comunitare a persoanelor vîrstnice”

La data de 28 şi 29 octombrie 2015, reprezentanţii Direcţiei asistenţă socială şi protecţia familiei Dubăsari, Constantinov E. şi Vancea A. au fost delegaţi  la Conferinţa Naţională cu genericul “Reglementarea, organizarea şi funcţionarea sistemului naţional de îngrijiri comunitare a persoanelor vârstnice. Serviciul de îngrijire la domiciliu - model integrat de servicii medico - sociale primare” organizat de Asociaţia Obştească „CASMED” în parteneriat cu Asociaţia Obştească “HOMECARE”  şi cu Ministerul Muncii, Protecşiei Sociale şi Familiei.
Evenimentul a reunit experţi de la Confederaţia Caritas România, Caritas Alba Iulia, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova, Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate, Consiliilor Raionale, ai Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, alături de reprezentanţi ai ONG-urilor active din domeniul de îngrijiri comunitare din Republica Moldova şi donatori. 
Participanţii au fost familiarizaţi cu modelele existente de îngrijiri integrate la domiciliu, fiind prezentate de asemenea exemple de bună practică în colaborarea ONG - APL pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu şi cu cadrul legislativ general care asigură organizarea şi funcţionarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu, a fost un alt subiect discutat din ordinea de zi.
În cadrul Conferinţei au fost organizate trei ateliere de lucru, unde s-au  discutat propuneri concrete cu privire la  elaborarea metodologiei de costificare a serviciilor de îngrijire socială la domiciliu cît şi care ar fi criteriile de acreditare a prestatorilor de Servicii de îngrijire socială la domiciliu – o procedură orientată către calitate şi eficienţă.
Atelierele de lucru organizate au permis implicarea activă a tuturor celor prezenţi la eveniment, constituind un cadru productiv pentru discutarea problemelor şi dificultăţilor întâlnite în domeniul îngrijirilor comunitare. Sugestiile şi propunerile participanţilor  urmează să fie înaintate ulterior ministerelor de resort. 
Conferinţa a fost găzduită de Colegiul Naţional de Medicină şi Farmacie “Raisa Pacalo” din Chişinău.

Şef adjunct DASPF
Constantinov E.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

CONFERINŢA NAŢIONALĂ: ”Reglementarea, organizarea şi funcţionarea sistemului naţional de îngrijiri comunitare a persoanelor vîrstnice” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta