Harta site-ului
Ajutor
Conferința Națională ,,Parteneriate în dezvoltarea Asistenței Parentale Profesioniste în RM,,
Conferința Națională ,,Parteneriate în dezvoltarea Asistenței Parentale Profesioniste în RM,,

La 19 noiembrie curent în incinta hotelului LeoGrand în sala Nistru-Prut mun. Chișinău a avut loc Conferința Națională ,,Parteneriate în dezvoltarea Asistenței Parentale Profesioniste în Republica Moldova,,. Din cadrul Direcție asistență socială Dubăsari au fost delegați pentru participarea la acest eveniment șef adjunct Direcție asistență socială dna Elena Constantinov și șef Serviciu asistență socială comunitara dra Olga Vascan. Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectului ,,Dezvoltarea serviciului asistență parentală profesionistă de răgaz pentru copii cu dizabilități în Republica Moldova,, implementat de AO Parteneriate pentru fiecare copil în parteneriat cu Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei, Direcția asistență socială și protecția familiei Orhei și Direcția pentru protecția drepturilor copiilor din municipiul Chișinău, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

La Conferința Națională ne-au bucurat cu prezența Dna Ministru Valentina Buliga al MMPSF, Dnl Dirk Schuebel, Ambasador, Delegația Uniunieii Europene în Republica Moldova și Dna Stela Grigoraș, Director Parteneriate pentru fiecare copil.


Conferința a avut drept scop promovarea și schimbul de experiență în dezvoltarea plasamentului de răgaz în cadrul Serviciului asistență parentală profesionistă și a întrunit reprezentanți ai autorităților publice centrale, locale, specialiști, asistenți parentali profesioniști, reprezentanti ai societății civile și mediul academic.


La nivel național serviciul este reglementat de Legea privind asistența parentală profesionistă, care prevede mai multe tipuri de plasament, între care și cel de răgaz. Însă, pînă acum, acesta nu a fost de deplin pilotat în Republica Moldova.


Șef Serviciu asistență socială comunitară

Olga Vascan

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Conferința Națională ,,Parteneriate în dezvoltarea Asistenței Parentale Profesioniste în RM,, - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta