Harta site-ului
Ajutor
CONFERINȚA NAȚIONALĂ ”Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate, lecții învățate și perspective de dezvoltare”
CONFERINȚA NAȚIONALĂ ”Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate, lecții învățate și perspective de dezvoltare”

Dragoste, atenție, grijă, înțelegere, respect, protecție, căldură... sînt  cîteva aspecte care caracterizează o familie.Cuvinte care pe unii îi  lasă reci, iar la alții  le lăcrimează sufletele.  Anume despre aceasta și despre cum a evoluat reforma sistemului de îngrijire a copilului în republica Moldova  s-au adunat pentru a discuta cei peste 200 de specialiști în domeniul asistenței sociale ,  învățămîntului și finanțelor.
  Miercuri, 9 aprilie 2014, în incinta LeoGrand Convention Centre s-a desfășurat Conferința Națională ”Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate,lecții învățate și perspective de dezvoltare”, organizată de  Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în cooperare cu AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”. La această conferință, raionul Dubăsari a fost reprezentat de către: Dna Maria Jimbei, vicepreședintele raionului, dna Elena Constantinov, șef adjunct DAS, dna Nadejda Baltaga, psiholog SAP, dra Diana Ilievici, șef Direcția finanțe.
Conferința a avut drept scop diseminarea bunelor practici și a experienței acumulate de ”Parteneriate pentru fiecare copil” și partenerii săi din cadrul autorităților centrale și locale, pe parcursul ultimilor ani, în procesul de reformare a sistemului de îngrijire a copilului în 5 regiuni ale țării și 9 instituții rezidențiale. Elementele cheie ale reformei sistemului de îngrijire au fost analizate și incluse într-un șir de studii de caz, care au fost  prezentate profesioniștilor și factorilor de decizie din țară pentru a disemina practicile pozitive în domeniul reformei în continuare. Studiile de caz au fost axate pe tematici precum: reorganizarea instituției rezidențiale și realocarea resurselor financiare spre servicii sociale și educaționale, dezvoltarea serviciilor sociale, incluziunea școlară a copiilor dezinstituționalizați, consolidarea capacităților și schimbarea de atitudine a profesionaliștilor, participarea copiilor în luarea deciziilor.
În cadrul Conferinței a avut loc lansarea unui nou proiect USAID, care vine să susțină Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Educației și autoritățile publice locale în consolidarea rezultatelor obținute pînă acum și, totodată, în extinderea și diseminarea acestora la nivel de țară. Proiectul va susține pilotarea programelor de sprijin și consolidare a familiei, cu accent deosebit pe dezvoltarea unor programe viabile de prevenire și intervenție timpurie, scopul cărora este menținerea copiilor în familie și consolidarea capacităților familiei de a îngriji propriii copii. În plus, proiectul va susține 5 autorități publice locale, care au un număr mare de copii plasați în îngrijirea rezidențială, să dezvolte servicii de îngrijire alternativă bazate pe familie și să reorganizeze instituțiile rezidențiale existente.

Șef adjunct DAS
Constantinov Elena

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

CONFERINȚA NAȚIONALĂ ”Familie puternică pentru fiecare copil: actualitate, lecții învățate și perspective de dezvoltare” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta