Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului la întrevedere cu reprezentanţii Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei
Conducerea raionului la întrevedere cu reprezentanţii Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei

Marţi, 14 februarie 2017, Conducerea raionului Dubăsari , a avut o întrevedere de lucru cu dl  Hanns-Bernd  Kuchta, manager de proiect şi dl Mircea Ursu, coordonator naţional al proiectului „Dezvoltarea Gestionării Apei, Infrastructurii şi Cooperării Intercomunale în regiunea Criuleni – Dubăsari”, finanțat de Guvernul Germaniei prin intermediul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). De asemenea, la şedinţă au participat primarul comunei Coşniţa  dl Alexei Gafeli, şef Direcţia economie, finanţe şi buget dna Lilia Cazac, şef Direcţia construcţii, gospodărie comunală şi dezvoltarea teritoriului dna Eudochia Nicolaev.  
În cadrul întrunirii  s-a discutat asupra proiectului iniţiat în anul 2013 cu privire la planificarea regională în sectorul de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Criuleni – Dubăsari, despre posibilitatea consolidării cadrului politic şi instituţional în domeniul mediului de pe ambele maluri ale Nistrului.
Totodată preşedintele raionului a menţionat unele priorităţi cum sunt: calitatea apei potabile şi modul de preparare a acestia cât şi demararea lucrărilor de proiectare a reţelilor de canalizare în localităţile vizate de proiect.
Prin urmare, dl Mircea Ursu, Coordonator naţional al proiectului „ Dezvoltarea Gestionării Apei, Infrastructurii şi Cooperării Intercomunale în regiunea Criuleni – Dubăsari” a sugerat idea de a înfiinţa o întreprindere municipală sau Sociatate pe acţiuni în teritoriul raionului care va fi dotată cu utilaje performante, cu specialşti calificaţi  pentru deservirea localităţilor  cu servicii de calitate în domeniul dat.   La finele şedinţei oaspeţii au mers în teritoriul s. Coşniţa pentru a lua act de informare despre activitatea  organizaţiei obştesti „Izvoraş” comuna Cosniţa. Anterior  în proiectul sus menţionat  comuna Coşniţa a fost inclusă în pachetul de investiţii nr. 23, clasterul B şi selectat ca prioritatea nr.1 din localităţile raionului  Dubăsari, care vor fi prezentate la Şedinţa comisiei Consiliului donatorilor.

     Eudochia NICOLAEV,
Direcţia consrucţie, gospodărie comunală şi dezvoltarea teritoriului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Conducerea raionului la întrevedere cu reprezentanţii Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta