Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului într-o vizită de lucru în platoul Ustia
Conducerea raionului într-o vizită de lucru în platoul Ustia

Vicepreședintele raionului Dubăsari, dl Gurii ISAC, împreună cu șefa Direcției învățământ general Dubăsari, dna Larisa BRADUCEAN, au efectuat la data de 30 ianuarie 2024 o vizită de lucru în instituțiile de învățământ din platoul Ustia, raionul Dubăsari. Vicepreședintele și șefa Direcției învățământ s-au întâlnit cu directorii instituţiilor de învăţământ preuniversitar, cu primari ai localităților, dar și alţi reprezentanți ai domeniului educației din teritoriul nominalizat.
Scopul vizitei date și principalele subiecte ale discuțiilor au vizat situația curentă din școli, mai ales în domeniile cele mai importante – accesul către instituțiile de învățământ, sistemul de alimentare al elevilor și starea tehnică a transportului școlar. Doamna Larisa BRADUCEAN  a menţionat faptul că necesitatea efectuării unei analize mai profunde a situației curente din instituțiile de învățământ din raion, pentru a identifica probleme și soluţii de susținere și rezolvare a acestora.
Vicepreședintele raionului, domnul Gurii ISAC și doamna șefă a Direcției învăţământ general Larisa BRADUCEAN au discutat cu directorii și despre nevoia de a elabora cât mai rapid proiectele și de înaintat către Biroul de Reintegrare a țării. „Am abordat subiectul în contextul renovării blocurilor alimentare din instituții și reînnoirea sau schimbarea rețelelor și sistemului de electricitate, care ar aduce un beneficiu mare pentru crearea comfortului și siguranței elevilor și angajaților din școli”, a spus dl Gurii ISAC.
La întâlnirea cu dl Nicolae LUNGU, directorul Gimnaziului Ustia, și dl Maxim VERDEȘ, primarul satului Ustia, s-a discutat despre doleanțele și dorințele conducerii școlii și a elevilor din această localitate, un subiect ce ține de încercarea deschiderii claselor liceale și posibilitatea susținerii financiare a acestei instituții din partea consiliului local. Dna Larisa BRADUCEAN și dl Gurii ISAC, au venit cu propunerea de a prelua discuțiile la nivelul raional, ceea ce ar permite dezvoltarea și modernizarea gimnaziului dat. „Chiar dacă lipsa surselor financiare face complicată administrarea treburilor gospodăreși în prezent, autoritățile publice locale și centrale au o importanță majoră pentru îmbunătățirea situației din sistemul de învățământ din raion. Primarii, consilierii raionali pot și trebuie să fie cât mai aproape de sistemul de educație, să încercăm să susținem fiecare instituție de învățământ, ce se află în nevoie”, a subliniat Vicepreședintele raionului.
Dna Larisa BRADUCEAN și dl Gurii ISAC le-a mulțumit managerilor școlari, domnului Nicolae LUNGU - directorul Gimnaziului Ustia; doamnei Tamara ROTARI – directoarea liceului teoretic Holercani; domnului Andrei LEUNTI – directorul Gimnaziului Oxentea și doamnei Maria STAVINSCHI – directoarea Gimnaziului „Ştefan cel Mare” Molovata, pentru deschidere spre discuţii eficiente întru relatarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă aceștea în procesul de activitate cotidiană.

Larisa BRADUCEAN, Şefă interimară Direcţia Învăţământ General 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului într-o vizită de lucru în platoul Ustia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta