Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului Dubăsari în vizită la Vinnitsa, Ucraina
Conducerea raionului Dubăsari în vizită la Vinnitsa, Ucraina

Pe data de 17 mai, la inițiativa Consiliului Regional  Vinnitsa  a fost organizată  Conferința internațională științifico-practica "Dezvoltarea durabilă a comunității – baza creării Strategiei de stat de dezvoltare regională 2020."

La eveniment au participat aproximativ  500 de participanți, printre ei - 160 de invitați străini din Republica Moldova, Polonia, România, Georgia și Germania.

Delegaţia Moldovei a fost prezentată de administraţiile publice din raioanele Soroca, Donduşeni, Dubăsari, Floreşti. Din partea raionului Dubăsari la conferinţă au participat Dl Gr. Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari, Dl V. Berzan, secretarul Consiliului Raional, Dna L. Cazac, şef Direcţie dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere.

Cu un cuvint  de salut au  venit:  Președintele Consiliului  Regional  Vinnitsa Serghei Tatuseak,  președintele administrației regionale  Ivan Movcian, președinte al Consiliului municipal Vladimir Groisman și șeful  Misiunii Uniunii  Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina, Udo Burkholder.

Prezentări  cheie pe tema conferinței a prezentat: Consilier al Președintelui Ucrainei, șef al Departamentului principal
de modernizare constituțională  al Administrației Președintelui Ucrainei Marina Stavniichuk,  șeful Agenției Naționale a Ucrainei pentru  intrebarile APL  Veacheslav Tolkovanov, Director adjunct al Departamentului pentru legături  cu Rada Suprema  și regiunile a Ucrainei,  sef secție examinare și analiză a dezvoltării teritoriilor și drepturile electorale ale Secretariatului Cabinetului de Miniștri Veacheslav Negoda, membru al delegației  ucrainene la congresul  Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei Vitalii Olui ko, președintele Asociației  ucraineană a consiliilor sătești și orășenești Nicolae Fursenko.

Experiență în planificarea strategică în țările europene a fost prezentată de către  specialiști străini - mareșalul adjunct al provinciei Lodz (Polonia) Marcin Bugajski,
guvernatorul regiunii de Racha Luchhumi Kvemo Svaneti (Georgia)  Giorgi Chelidze, vice-președintele   Consiliului județean Iași (România) Viktorel Lupu, starosta judeţului  Stashovskogo a voievodatului  Sventokshiske (Polonia), Andrzej Kruzel.

Planificarea strategică a comunităților teritoriale din regiune până în 2020, în opinia noastră, este o condiție esențială pentru o dezvoltare socio-economică cuprinzătoare și echilibrată a teritoriilor. Pentru prima dată în istoria regiunii Vinița formează un plan strategic care nu este perfectat de organele central dar de  locuitorii din comunitățile locale, reprezentanți ai organizațiilor publice, grupurile de munca si intelectuali. Acest lucru corespunde principiului principal al activității noastre - de a "auzi fiecare cetăţean ", - a accentuat  S.Tatusyak.

Conferinţa dată a fost desfăşurată în paralel cu evenimentul marcării Zilei Europei la Vinnitsa unde a avut loc expoziţia-iarmaroc al regiunii Podolsk, festivalul bucătăriei europene şi spectacolul de muzică şi lumină de la havuzul Rochen la care au luat parte delegaţiile prezente.

Astfel de întruniri precum vizita de la Vinnitsa sunt deosebit de importante pentru stabilirea unor relaţii multilaterale care pot aduce mari beneficii comunităţilor noastre prin aplicarea împreună cu noii parteneri la proiecte investiţionale europene.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Conducerea raionului Dubăsari în vizită la Vinnitsa, Ucraina - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta