Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului Dubăsari a primit în vizită reprezentanții organizației mondiale World Vision
Conducerea raionului Dubăsari a primit în vizită reprezentanții organizației mondiale World Vision

Organizația World Vision planifică să implementeze în raionul Dubăsari un proiect ce va oferi refugiaților ucraineni și comunității gazdă accesul copiilor la servicii de protecție și educație.
Astăzi, 18 august, a avut loc prima ședință de planificare a activităților și suportului cu care va veni organizația umanitară întru susținerea copiilor refugiați cât și a copiilor cetățeni ai raionului. La întrunire au participat conducerea raionului Dubăsari, în persoana dlui președinte Grigore Filipov, a vicepreședinților Vlad Izman și Oleg Soltan, secretarul Consiliului raional Dubăsari Maria Jîmbei, șef Direcție economie, buget și finanțe Lilia Cazac, specialistul din cadrul Direcției asistență socială și protecția familiei Eugen Botnari. Președintele raionului Dubăsari, a salutat prezența oaspeților în raionul Dubăsari, un raion mic, specific datorită așezării sale geografice.
Dl Donjoo Kim, directorul echipei de management World Vision  a vorbit despre frumoasa intenție de lansare a unui proiect comun în raionul Dubăsari. Proiectul se va desfășura timp de 10 luni.
Proiectul dat  are drept scop de a organiza spații și activități sigure pentru copiii refugiați ucraineni, copiii din comunitățile raionale. Prioritățile înaintate de inițiatorii propunerii de proiect  fac referință la desfășurarea programelor nonformale, extracuriculare, de activități educaționale, de dezvoltare. În acest sens, coordonatorii activităților vor primi echipamente sportive, materiale didactice necesare întru organizarea unor activități eficiente. Totodată, reprezentanții World Vision au venit cu propunerea ca pe perioada acestor 10 luni de zile, cât se va implementa proiectul, să fie angajate un director de programe și 3 învățători. Persoanele vor fi instruite și susținute informațional de către specialiștii World Vision. 
World Vision și administrația publică locală de nivelul II vor colabora cu experți locali pentru a aborda nevoile critice de protecție ale refugiaților din Ucraina și nu numai.
Totodată, Organizația umanitară a inclus în plan și alimentația copiilor din clasele V-XII, din instituțiile de învățământ din platoul Ustia, până la finele anului 2022.
După mai multe discuții, planul de proiect a fost aprobat. Acesta urmează a fi ajustat și definitivat și expediat către donatorii internaționali pentru aprobare. Dacă propunerea dată de proiect va fi aprobată, din 1 septembrie, 590 elevi din localitățile Ustia, Holercani, Molovata, Oxentea, elevi în clasele V-XII, vor fi alimentați.
La finele ședinței, președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov a mulțumit organizației pentru receptivitate și deschidere către scopuri nobile ce vizează cetățenii ucraineni refugiați și locuitorii raionului Dubăsari.
World Vision este o organizație globală de ajutor umanitar, dezvoltare și advocacy dedicată colaborării cu copiii, familiile și comunitățile pentru a depăși sărăcia și nedreptatea. World Vision servește tuturor, indiferent de religie, rasă, etnie sau sex.
World Vision lucrează cu copiii și familiile din Moldova, România și Ucraina care sunt afectați de criza din Ucraina. 
 
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului Dubăsari a primit în vizită reprezentanții organizației mondiale World Vision - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta