Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului Dubăsari a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul pentru reintegrare
Conducerea raionului Dubăsari a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul pentru reintegrare

Raionul Dubăsari este unul specific fiind dispersat pe 3 platouri Coșnița, Cocieri (partea stângă a Nistrului) și Ustia (partea dreaptă). Fiind situat în zona de securitate a țării, Biroul Politici de Reintegrare este unul din principalele instrumente de gestionare și regresare a situațiilor în teritoriu întru susținerea agenților economici și populației dubăsărene.
Prioritățile politicii guvernamentale de reintegrare a țării, dar și alte teme de interes pentru populația și mediul de afaceri din raionul Dubăsari au fost abordate astăzi, 11 ianuarie 2024, în cadrul unei întruniri de către președintele raionului dl Sergiu GRIGORIEV, vicepreședintele responsabil de domeniul agricol dl Alexandru REUL, șeful Secției agricultură și cadastru dl Sergiu GUVIR cu viceprim-ministrul pentru reintegrare dl Oleg SEREBRIAN.
În mare parte temele și discuțiile s abordate -au concentrat pe problemele cu care se confruntă deținătorii de terenuri agricole amplasate după traseul Tiraspol – Camenca, fiind exprimată îngrijorarea comunității locale față de acțiunile ilegale ale Tiraspolului de a impune noi restricții în calea liberei circulații a cetățenilor și bunurilor.
Viceprim-ministrul pentru reintegrare dl Oleg Serebrian a menționat determinarea autorităților de a veni cu măsuri de sprijin pentru agenții economici, în eventualitatea unor asemenea abuzuri.
Totodată, în cadrul întâlnirii de lucru dintre Biroul politici de reintegrare și reprezentanții Consiliului raional Dubăsari au fost evidențiate aspecte ce țin de reforma administrației publice, buna funcționare a instituțiilor din sănătate și educație, a feribotului peste Nistru și a altor servicii publice. 
S-a convenit asupra necesității menținerii unui dialog constant pentru identificarea unor soluții la problemele semnalate și asupra organizării în acest scop a unei vizite de lucru  a viceprim-ministrului Oleg Serebrian în raionul Dubăsari în perioada proximă.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului Dubăsari a avut o întâlnire de lucru cu viceprim-ministrul pentru reintegrare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta