Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raională stabileşte noi parteneriate cu oficialităţi locale din Federaţia Rusă
Conducerea raională stabileşte noi parteneriate cu oficialităţi locale din Federaţia Rusă

Conform acordului semnat în luna ianuarie curent dintre conducerea raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova pe de o parte, şi Consiliul municipalităţilor din Sankt Petersburg, Federaţia Rusă, de altă parte, inclusiv datorită înţelegerilor stabilite în cadrul Sesiunii Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei, ce a avut loc în octombrie la Strasbourg, Franţa, în perioada 20-23 noiembrie în Republica Moldova cu o vizită de lucru se află o delegaţie numeroasă de conducători ai municipalităţilor din or. Sankt Petersburg. 

Programul vizitei cuprinde mai multe întîlniri a oficialilor locali din Federaţia Rusă cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi centrale, structurile reprezentative ale acestora din ţara noastră, inclusiv este prgramată şi o vizită a delegaţiei în or. Tiraspol. 
În contextual agendei stabilite, pentru data de 22 noiembrie, după cum am informat anterior, delegaţia rusă a efectuat o vizită în raionul Dubăsari. Preşedintele raionului împreună cu vicepreşedinţii săi, secretarul Consiliului raional şi alţi conducători raionali, după ce au întîlnit oaspeţii, împreună cu aceştea au participat la sărbătoarea raională consacrată "Zilei lucrătorilor din agricultură şi industria prelucrătoare". Conform tradiţiilor moldoveneşti, conducerea raionului şi oaspeţii au fost întîmpinaţi cu pîine şi sare, cu vin moldovenesc şi muzică vie de marş, în interpretarea Fanfarei cu titlu model din satul Holercani. Oaspeţii fiind impresionaţi de natura, amenajarea şi aspectul atrăgător al locului de desfăşurare a sărbătorii, Centrul Prietenia, de asemenea, au rămas plăcut uimiţi de ospitalitatea şi expoziţiile pregătite de către primăriile din raion şi colectivul sindical al Consiliului raional, cu genericul "Toamna de Aur – Ziua Naţională a Vinului”. Colectivele din primăriile participante, în frunte cu primarii localităţilor Corjova (dl S. Oprea), Pîrîta (dl I. Soltan), Doroţcaia (dl A. Leaşco), Marcăuţi (dl S. Bătrîncea), Ustia (dna A. Urîtu), Cocieri (dl I. Miţcul), Molovata (dl S. Bejenari), Oxentea (dl V. Rusu), inclusiv echipa Aparatului Preşedintelui raionului, şi-au prezentat cum au ştiut ei mai bine expoziţiile, îndemnînd totodată oaspeţii să guste din bunătăţile şi roada de vin din anul acesta. 

Agricultorii din raion, în persoana colaboratorilor Direcţiei agricultură şi cadastru (şef dl V. Popescu) au invitat delegaţia din Rusia să ia parte, împreună cu conducerea raionului, la partea festivă a sărbătorii. Cei peste 170 participanţi la eveniment au salutat cu aplauze luările de cuvînt ale oaspeţilor oficiali. După cum a menţionat preşedintele raionului dl Gr. POLICINSCHI, această primă întîlnire în ultimii 20 de ani a unor oficialităţi locale din ţările noastre, este binevenită pentru a promova o comunicare şi un schimb de experienţă în domeniul administrării publice locale. Dumnealui a menţionat despre importanţa continuităţii relaţiilor de parteneriat direct dintre primăriile, instituţii raionale, consilieri şi municipalităţile din Federaţia Rusă în domeniile educaţie, cultură, turism, atragerea investiţiilor în sfera economică şi infrastructură, susţinerea instituţiilor de cult. La rîndul său, conducătorul delegaţiei oficiale ruse, preşedintele Consiliului Municipalităţilor din Sankt Petersburg, dl Vsevolod BELICOV a mulţumit în numele delegaţiei pentru ospitalitatea de excepţie a raionului Dubăsari. „Noi apreciem invitaţia şi primirea foarte binevoitoare a conducerii CALM şi a raionului Dubăsari. Vedem o sinceritate, oameni muncitori care ţin la cultura, istoria şi îşi iubesc ţara. Sîntem dispuşi împreună cu colegii din delegaţie să continuăm comunicarea dintre noi. Avem multe probleme comune dar avem şi rezultate pozitive cu care putem să ne împărtăşim reciproc. Vom fi bucuroşi să vă avem ca oaspeţi şi în ţara noastră ”. 

Reprezentanţii delegaţiei ruse au menţionat organizarea excelentă a sărbătorii, mulţumind pentru masa bogată, numerele culturale şi posibilitatea de a face cunoştinţă cu personalităţi marcante din domeniul economic, cultură, conducătorii de rang local şi raional . 

Oficialii au efectuat de asemenea, o vizită la sediul Consiliului raional, unde au făcut cunoştinţă cu condiţiile de activitate a colaboratorilor Consiliului raional Dubăsari, inclusiv situaţia social-economică şi politică ca rezultat a activităţii în condiţii dificile de zonă de securitate. Inclusiv, au dorit succes tuturor şi cît mai multe realizări în activitate.


Ambele părţi au convenit la finele vizitei despre necesitatea de menţinere în continuare a relaţiilor de colaborare şi parteneriat, inclusiv acordînd ajutor informaţional reciproc, în caz de necesitate, cetăţenilor originari din unităţile administrativ-teritoriale, raionul Dubăsari şi respectiv Sankt Petersburg.

Reieşind din agenda de lucru, pe 23 noiembrie, în a doua jumătate a zilei, d
elegaţia rusă îşi va încheia programul de vizită cu plecarea spre Federaţia Rusă.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Conducerea raională stabileşte noi parteneriate cu oficialităţi locale din Federaţia Rusă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta