Harta site-ului
Ajutor
Conducerea OSCE şi a Ambasadei SUA în Moldova au vizitat raionul Dubăsari
Conducerea OSCE şi a Ambasadei SUA în Moldova au vizitat raionul Dubăsari

La invitaţia preşedintelui raionului dl Grigore  POLICINSCHI, vineri 26 iulie 2013, cu o vizită de lucru în raionul Dubăsari s-au aflat Şefa Misiunii OSCE în Moldova dna Jennifer BRUSH şi Ambasadorul SUA în Moldova dl William MOSER împreună cu consilierii pe probleme politice dl Lyndon ALLIN, şi respectiv dl Michael BALL. Oficialii străini au avut o întrevedere cu conducerea raionului cît şi cu conducătorii secţiilor şi direcţiilor din cadrul Consiliului raional.                   

Înalţii oficiali s-au interesat despre situaţia actuală, problemele cu care se confruntă administraţia publică locală şi locuitorii raionului reieşind din faptul că ne aflăm în zona de securitate, prelucrarea terenurilor după traseul Rîbniţa-Dubăsari-Tiraspol, impactul existenţei posturilor militare amplasate pe teritoriul raionului şi influenţa acestora asupra dezvoltării social—economice a raionului.

Oficialii au avut un dialog foarte bun şi constructiv cu preşedintele raionului, menţionînd disponibilitatea spre o conlucrare şi colaborare deschisă cu Consiliului raional Dubăsari întru implementarea proiectelor investiţionale în teritoriul raionului. La rîndul său, conducerea raionului şi-a expus punctul de vedere la acest capitol, afirmînd necesitatea implementării unui proiect pilot cu implicarea autorităţilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru.

Totodată, preşedintele raionului a menţionat şi despre necesitatea de a majora sumele de proiect şi diversifica domeniile de aplicare ale acestora pentru a obţine o îmbunătăţire a calităţii vieţii cetăţenilor din raionul Dubăsari, inclusiv pentru promovarea măsurilor de încredere atît între cetăţeni cît şi conducătorii autorităţilor publice locale de pe ambele maluri ale r. Nistru. De asemenea, dl preşedinte a menţionat necesitatea susţinerii şi realizării mai multor activităţi pentru tineri în partea stîngă Nistrului.

Un interes sporit a diplomaţilor străini a fost faţă de nivelul de comunicare dintre autorităţile publice locale cu autorităţile publice centrale în vederea planificării şi realizării programelor social - economice în  raionul Dubăsari.

Inclusiv, la solicitările oaspeţilor, preşedintele raionului a informat despre deficienţele în procesul de elaborare a bugetului raionul şi al raionului pentru anul 2014, ce se impun din cauza aflării în zona de securitate. 

În final, dl Gr. POLICINSCHI a mulţumit oaspeţilor pentru interesul şi binevoinţa de a cunoaşte din prima sursă despre situaţia actuală a raionului Dubăsari transmiţînd în mod tradiţional fanioane cu simbolica raionului Dubăsari, ca amintire pentru vizita efectuată.


Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Conducerea OSCE şi a Ambasadei SUA în Moldova au vizitat raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta