Harta site-ului
Ajutor
Conducerea Fundaţiei Hanns Seidel la Dubăsari
Conducerea Fundaţiei Hanns Seidel la Dubăsari

La data de 10 iulie preşedintele raionului Dubăsari, Dl. Grigore Policinschi a avut o întrunire cu conducerea Fundaţiei Hanns Seidel (HSS), Germania. HSS este o fundaţie politică angajată încă din anul 1967 pentru o bună guvernare, democraţie, pace, pentru un stat de drept şi o dezvoltare durabilă în întreaga lume.

În cadrul întrunirii conducerea fundaţiei a pus în discuţie cu preşedintele raionului mai multe subiecte privind situaţia din zonă, precum şi perspectivele colaborării cu HSS.


Din componenţa delegaţiei HSS au făcut parte:

  • Dl Dr. Peter Witterauf, Director General al Fundaţiei Hanns Seidel
  • Dna Dr. Susanne Luther, Director al Institutului de Cooperare Internaţională al Fundaţiei Hanns Seidel
  • Dl Daniel Seiberling, Şeful Reprezentanţei Fundaţiei Hanns Seidel în România şi Republica Moldova
  • Dna Violeta Şandru, asistent de proiect al HSS în Republica Moldova


În cadrul întrunirii Dl. Policinschi a adus mulţumiri pentru interesul acordat de către instituţiile Germane pentru această mică regiune a Europei precum este Republica Moldova şi pentru suportul oferit în realizarea diverselor iniţiative de dezvoltare.


Amintim că anul curent Fundaţia Hanns Seidel a contribuit financiar la organizarea şi desfăşurarea „Şcolii tînărului conducător” unde pentru 2 zile s-au întrunit circa 110 tineri din întreg raionul Dubăsari, inclusiv din or. Grigoriopol. Acţiunea a fost realizată de Consiliul raional Dubăsari în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Indigo”


Dl. Policinschi a punctat cîteva elemente prioritare urmărite de conducerea raionului în relaţiile cu partenerii externi printre care în prim plan este expusă necesitatea realizării schimbului de experienţă între autorităţile publice pe subiecte ce ţin de administrarea locală, fapt invocat şi cursul european al Republicii Moldova. La fel, în scopul dezvoltării unei societăţi democratice şi capabile şi progresiste, politicile de tineret devin un element esenţial promovat şi prin prisma relaţiilor transfrontaliere.


Dl Dr. Peter Witterauf, Director General al Fundaţiei Hanns Seidel a apreciat înalt informaţia oferită de preşedintele raionului Dubăsari şi caracterul constructiv al întrunirii. Dl Director a menţionat despre intenţia Fundației în a continua susţinerea acţiunilor Consiliului raional Dubăsari în privinţa promovării democraţiei locale şi participării civice.

 

Gafeli Alexei
Direcţia dezvoltare economică
Investiţii şi relaţii transfrontaliere

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Conducerea Fundaţiei Hanns Seidel la Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta