Harta site-ului
Ajutor
Concursul raional al tinerelor talente ,,Muzica Vivat Ornat”, ediţia a III-a
Concursul raional al tinerelor talente ,,Muzica Vivat Ornat”, ediţia a III-a

Orice piesă interpretată la un instrument muzical, cu inima şi sufletul pare mult mai melodioasă, înfrumuseţînd viaţa de zi cu zi, făcînd-o specială şi unicală.

Pe data de 6 aprilie curent, în incinta Şcolii de arte din s. Coşniţa, a fost petrecut concursul raional  bienal ,,Muzica Vivat Ornat” ediţia a III-a. În cadrul concursului şi-au demonstrat abilităţile 28 de participanţi, elevi ai Şcolilor de arte din Coşniţa, Doroţcaia şi Cocieri. Scopul acestui concurs este de a evalua performanţele elevilor care au mai participat la acest concurs, de a descoperi şi promova pe cei care participă pentru prima dată şi de ai stimula pe cei care nu studiază nici un instrument muzical.

Elevii au evoluat în faţa juriului format din dl Nicolăescu Gheorghe, director Cabinetul Metodic, Ministerul Culturii şi Chitoroagă Ion, director Colegiul pedagogic Călăraşi, profesor la acordeon, grad superior.

Fiecare elev a venit cu un program bine pregătit, alcătuit din 3 piese din diferite genuri de muzică . Astfel, prin melodiile interpretate cu atîta ardoare la acordeon, pian,  ţambal, vioară, fluier şi trompetă, atmosfera din sală devenise una concertistică dar totodată şi tensionantă, deoarece fiecare participant avea un anumit scop de a demonstra că este mult mai bun decît adversarul său.

În final locurile premiante s-au împărţit în felul următor:

Acordeon: Premiul I- Popov Stanislav, Cocieri; Premiul II – Stavenschi Gheorghe, Cocieri, Gherlac Maxim, Doroţcaia; Premiul III- Diordiev Andrei, Doroţcaia, Ctitor Vlad, Doroţcaia, Nacul Pavel, Coşniţa. Menţiuni – Grosul Daniel, Coşniţa şi Malai Andrei, Coşniţa.

Pian: Premiul II – Evstratiev Alexandrina, Doroţcaia, Berzan Diana, Doroţcaia, Bordean Ana, Doroţcaia; Premiul III- Andreev Corina, Doroţcaia. Menţiuni – Popa Cristina, Cocieri şi Griţco Irina.

Trompetă: Premiul I – Buzilă Adrian, Coşniţa; Premiul II -  Sinigur Alexandru, Cocieri şi Covco Andrei, Cocieri.

Vioară: Premiul I – Verlan Daniil, Cocieri; Premiul II – Memei Loredana, Coşniţa şi Premiul III- Cuneţchi Maria, Cocieri. Menţiuni – Creţ Daniel, Coşniţa şi Ivanov Eugenia, Pîrîta.

Fluier: Premiul II -  Chiriac Ruslana, Cocieri şi Şpilevoi Dumitru, Coşniţa.

Ţambal: Premiul I – Grimaliuc Mihail, Doroţcaia; Premiul II – Stratenco Sergiu, Doroţcaia, Avxentiev Maria, Cocieri; Premiul III – Hohlov Vladimir.

De asemenea, participanţii au fost onoraţi cu prezenţa preşedintelui raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi care le-a urat tuturor succese ş baftă în continuare. De asemenea, dl preşedinte i-a îndemnat pe tinerii artişti să  se implice cît mai activ în viaţa de zi cu zi, luînd parte la diferite concerte, căci doar aşa vor promova imaginea satului, şcolii de unde vin, şi nu numai, dar şi a întregului raion.

Ţin să menţionez că concursul dat s-a încheiat pe o notă pozitivă, cu multe zîmbete şi aplauze pentru prestaţia fiecărui participant.

Dna Valentina Semionov, şef  Direcţia cultură şi turism a venit cu un mesaj de mulţumire adresat preşedintelui raionului şi Consiliului raional Dubăsari pentru susţinerea acordată întru realizarea măsurilor şi concursurilor cu implicarea tinerilor din raion. De asemenea, dna Semionov a mai menţionat că concursurile sunt benefice deoarece încorporeză schimbul de experienţă, avansarea în profesionalism şi practica de a evolua în faţa unui public.

Membrii juriului au accentuat că ,,ne-a fost foarte greu să apreciem, deoarece toţi copii au avut o prestaţie foarte bună, un nivel foarte înalt de pregătire din punct de vedere al interpretării, comparativ cu celelalte raioane ale republicii. În deosebi am rămas plăcut impresionaţi şi frapaţi de clasa ţambalului, un instrument muzical care nu prea se studiază în şcolile de artă, muzică din republică”:

Concursul a fost organizat de către Direcţia  cultură şi turism, Centrul multifuncţional pentru copii şi tineret cu susţinerea Consiliului raional Dubăsari.

Marina Lupaşco, redactor-şef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Concursul raional al tinerelor talente ,,Muzica Vivat Ornat”, ediţia a III-a - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta