Harta site-ului
Ajutor
Concursul literar „La izvoarele înţelepciunii”
Concursul literar „La izvoarele înţelepciunii”

Anual, începînd din 1990, se desfăşoară Concursul literar “La izvoarele înţelepciunii” şi tradiţional se desfăşoară la Liceul Teoretic „Ion Creangă” Coşniţa. Ediţia din 2015 a fost consacrată vieţii şi creaţiei scriitorului american Mark Twain de la a cărui naştere se vor împlini 180 de ani. Cunoaşterea mai aprofundată a elevilor cu opera şi viaţa sa a fost scopul pe care l-au urmărit organizatorii concursului Direcţia Învăţămînt Tineret şi Sport şi Direcţia cultură şi turism Dubăsari.

La faza raională a concursului au participat 13 elevi, învingători ai fazelor locale, tineri pasionaţi de lectură. Alături de elevi au fost bibliotecarele din instituţiile de învăţămînt şi de la bibliotecile publice care i-au susţinut şi i-au încurajat să participe la acest concurs deloc uşor, precum aveau să recunoască mai mulţi concurenţi. Participanţilor li s-au propus trei probe. Juriul a desemnat învingătorii. Astfel cu premiul I a plecat acasă Focşa Inga din gimn. Oxentea, cu premiul II – Molea Stela din Liceul Teoretic „Vlad Ioviţă” Cocieri şi cu premiul III - Popuşoi Daniela din Liceul Teoretic Holercani. Toţi participanţii au avut parte de diplome şi o carte, căci cum spunea şi Mark Twain „Lectura e un regat plin de taine, de mister a călătoriei imaginare. Dacă obijduieşti o carte parcă s-ar stinge o stea.”

Deţinătoarea premiului I va merge la etapa republicană a concursului literar „La izvoarele înţelepciunii”, iar noi îi dorim noroc şi succes.

Isaicul Svetlana,
specialist-coordonator, metodist

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Concursul literar „La izvoarele înţelepciunii” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta