Harta site-ului
Ajutor
Comunicat privind utilizarea obligatorie în cadrul achizițiilor publice a serviciului electronic „E-FACTURA”
Comunicat privind utilizarea obligatorie în cadrul achizițiilor publice a serviciului electronic „E-FACTURA”

Agenția Achiziții Publice aduce la cunoștință despre modificările operate în Codul Fiscal al Republicii Moldova nr. 1163/1997 prin Legea nr. 229 din 01.11.2018, publicată în Monitorul Oficial Nr. 441-447 din 30.11.2018.
Astfel, articolul 117 din Codul fiscal a fost completat cu alin. (1.2) cu următorul cuprins: 
“(1.2) Începând cu 1 iulie 2019, la efectuarea livrării impozabile în cadrul achiziţiilor publice pe teritoriul ţării, subiectul impozabil este obligat să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea respectivă factura fiscală electronică (e-factura). Prevederile prezentului alineat nu se aplică pentru livrările de energie electrică, de energie termică, de gaz natural, pentru serviciile de comunicaţii electronice şi serviciile comunale”.
Modul de creare, expediere şi recepţionare a facturilor/facturilor fiscale generate în Sistemul informaţional automatizat de creare şi circulaţie a facturilor şi facturilor fiscale “e-Factura” (SIA e-Factura) între participanţii la tranzacţiile economice documentate prin acestea este stabilit conform Regulamentului aprobat prin Ordinul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat nr. 562 din 04.04.2014.
Pentru a obține acces la serviciile fiscale electronice (servicii.fisc.md) ale Serviciului Fiscal de Stat este necesar de încheiat un acord de acces cu Centrul Tehnologii Informaționale în Finanțe.
De asemenea, pentru utilizarea sistemului ”e-Factura” utilizatorul trebuie să dețină semnătura digitală eliberată de un centru de certificare acreditat.
Sursa: tender.gov.md

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comunicat privind utilizarea obligatorie în cadrul achizițiilor publice a serviciului electronic „E-FACTURA” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta