Harta site-ului
Ajutor
Comunicarea și dialogul - factori importanți în stabilirea relațiilor de colaborare și parteneriat între autoritățile publice locale
Comunicarea și dialogul - factori importanți în stabilirea relațiilor de colaborare și parteneriat între autoritățile publice locale

Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală este sărbătorită pe 1 februarie și a fost  instituită la inițiativa  (Congresul Autorităţilor Locale din Moldova) prin Hotărârea Guvernului nr.75 din 08.02.2012 întru recunoașterea importanței și valorii persoanelor care activează în domeniul APL, precum și datorită importanței asigurării autonomiei locale în procesul de edificare și consolidare a statului democratic Republica Moldova și întru aprecierea rolului deosebit al reprezentanților autorităților publice locale în soluționarea problemelor cetățenilor și dezvoltarea social-economică a colectivităților locale.
În ajunul marcării acestei zile consemnate, pe data de 31 ianuarie 2024, conducerea raionului Dubăsari, primari și secretari ai autorităților locale de nivelul I s-au întrunit la o  Masă rotundă. Întrunirea reprezentanților administrațiilor publice locale și raionale s-a desfășurat sub genericul „Comunicarea și dialogul - factori importanți în stabilirea relațiilor de colaborare și parteneriat între autoritățile publice locale de nivelul I și cea de nivelul II, cheia spre succes și realizări comune”.
Conducerea raionului Dubăsari în persoana președintelui raionului dl Sergiu GRIGORIEV și a vicepreședinților raionului dnii Gurii ISAC și Alexandru REUL au venit cu cuvinte de felicitare și calde urări de bine, sănătate cu ocazia zilei profesionale, dorindu-le primarilor și secretarilor prezenți putere, curaj întru realizarea obiectivelor prioritare preconizate pentru creșterea bunăstării oamenilor, prosperarea și dezvoltarea localităților, contribuind astfel și la prosperarea raionului, dar și a țării.
Conducerea raionului Dubăsari și-a exprimat deschiderea pentru colaborare, conlucrare și dialog în vederea soluționării prompte a problemelor și întrebărilor, ce stagnează dezvoltarea localităților, dar cel mai important de recâștigare a încrederii cetățenilor în administrațiile publice locale de nivulul I și II.
Primarii și secretarii care au dat curs participării la această măsură, s-au arătat deschiși față de apelul conducerii raionului, de a organiza asemenea ședințe de lucru, menționând că dialogul între autorități este un instrument important în administrarea și dezvoltarea localităților.
Totodată, fiind prezenți majoritatea primarilor, dl Maxim VERDEȘ, primar al s. Ustia, pentru al doilea mandat consecutiv, a fost ales președinte al Asociației primarilor. Dl Verdeș va fi persoana responsabilă care va reprezenta primarii raionului Dubăsari în raport cu Autoritățile centrale, internaționale și partenerii de dezvoltare.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comunicarea și dialogul - factori importanți în stabilirea relațiilor de colaborare și parteneriat între autoritățile publice locale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta