Harta site-ului
Ajutor
Competiții republicane la pescuit sportiv între nevazatori și slab văzători
Competiții republicane la pescuit sportiv între nevazatori și slab văzători

În scopul popularizării și propagării pescuitului sportiv între nevăzători și slab văzători ca mijloc de odihnă activă și reabilitare prin sport, în perioada 9-11 septembrie 2015, AO ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova” în comun cu Consiliul raional Rîșcani, Primăria s. Pîrjota și Asociația Obștească a Vînătorilor și Pescarilor din raionul Rîșcani a organizat desfășurarea  Competițiilor republicane la pescuit sportiv între nevăzători și slab văzători pe malul lacului din localitatea Pîrjota.

La ediția a III-a a acestor competiții au participat 22 echipe de la 22 de Organizații Teritoriale a Asociației Obștești ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova”. Fiecare echipă avînd în componența sa doi sportivi: un nevăzător și un slab văzător. La locurile de pescuit,  stabilite conform tragerii la sorți, participanții de echipă s-au instalat în așa mod ca sportivul slab văzător să asigure  și să acorde ajutorul necesar de urgență  colegului de echipă nevăzător.

Din partea Organizației Teritoriale Dubăsari a AO ANM, la acest eveniment enedit, au participat Palii Gheorghe, sportiv nevăzător și Naghiț Anatolii, sportiv slab văzător și reprezentant al OT Dubăsari.

La ceremonia de  deschidere a acestor competiții au fost prezenți  peste 80 persoane, printre care și dl Ion Urzică, președintele raionului Rîșcani, dl Vladimir Garbuz, primar de Pîrjota, dl Dumitru Sclifos, președinte al AO ANM.

În discursul său, dl Dumitru Sclifos a menționat,  că este frapat de atitudinea primarului de Pîrjota, față de necesitățile persoanelor cu dizabilități de vedere din raionul Rîșcani și din Republica Moldova, de implicare a agenților economici din satul Pîrjota la sponsorizarea desfășurării  acestui eveniment.

Colectivele de artiști amatori din localitatea Pîrjota  au colorat evenimentul cu multă muzică și voie bună. Din peștele prins de echipele sportive la etapa I (de dimineață) a fost pregătită o ciorbă de pește gustoasă care a fost împărțită celor prezenți la eveniment.

La închiderea competițiilor  echipele OT Strășeni, OT Ungheni și OT Hîncești care au ocupat în clasament locurile I, II și III au fost menționați cu premii respectiv 800, 600 și 400 lei.

O surpriză plăcută a fost și pentru echipa OT Dubăsari, dl Gheoghe Palii, ca cel mai în vîrstă sportiv, (66 ani), a fost menționat cu 100 lei.

                                              Anatolii Naghiț, Președintele OT Dubăsari a AO ANM

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Competiții republicane la pescuit sportiv între nevazatori și slab văzători - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta