Harta site-ului
Ajutor
Competenţe media pentru bibliotecari
Competenţe media pentru bibliotecari

Timp de  3 zile (3-5 aprilie 2019) împreună cu un grup de bibliotecari, reprezentanţi  ai mai multor  localităţi din republică am fost instruiţi la I sesiune a cursului de formare de formatori în Educaţia Mediatică, organizată de IREX Europe. Sesiunea a fost  facilitată de experta în educaţia media, Natalia Grîu, consultant superior la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova.
Împreună cu colegele mele am avut posibilitatea să descoperim lucruri noi, cum ar fi: ce este o ştire, structura şi principiile ei, cum se evaluează ştirea, eticheta şi comunicarea online, imaginea trucată ca formă de manipulare etc.  În afară de aceste teme actuale  am mai deprins şi tehnici noi şi de evaluare a mesajului, cum ar fi tehnica  SINELG, mâna oarbă, CUB-ul.
 „Această sesiune a fost pentru mine o experienţă inedită. După 3 zile de instruire am acumulat multe cunoştinţe şi abilităţi pe care le voi utiliza în calitate de formator pentru formarea  utilizatorilor bibliotecii. Am cunoscut colege cu care  am legat prietenie,  un lucru foarte util în comunitatea bibliotecară”, a menţionat  doamna Raisa Josan, bibliotecară de la Biblioteca Municipală „Eugeniu Coşeriu”,  din or. Bălţi, filiala nr.2.
 „Mă bucur mult că am aplicat la acest proiect şi mulţumesc organizatorilor, că m-au invitat să particip”, spune Alexandra Onica  din s. Ratuş, r-nul Criuleni.
 „La fel şi eu susţin  utilitatea studierii educaţiei  mediatice, o oportunitate pentru fiecare participant de a apărea în localitatea de unde vine nu ca un simplu bibliotecar, dar  ca un expert al  mass-media, ca un specialist în informaţie”, susţine doamna Zinaida Pînzari, specialist coordonator în activitatea bibliotecilor şcolare de la Direcţia Generală Educaţie Ştefan Vodă.
La finele sesiunii am fost îndemnate de organizatori să elaborăm un plan de acţiuni pentru organizarea a 4 activităţi de instruire în localităţile noastre, astfel, timp de o lună vom avea posibilitatea ca cunoştinţele  acumulate să le transmitem utilizatorilor prin ore de instruire media, discuţii publice, ateliere practice, materiale promoţionale  etc.
                        Vera OXENTE,
Biblioteca publică pentru copii Molovata

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Competenţe media pentru bibliotecari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta