Harta site-ului
Ajutor
Comitetul Director Local din cadrul proiectului "Sporirea eficienţei energetice a Liceului teoretic Holercani” s-a întrunit în ședință
Comitetul Director Local din cadrul proiectului "Sporirea eficienţei energetice a Liceului teoretic Holercani” s-a întrunit în ședință

La data de 30.07.2019, în incinta Liceului teoretic Holercani, a avut loc ședința Comitetului Director Local (CDL) din cadrul proiectului de Servicii Publice "Sporirea eficienţei energetice a Liceului teoretic Holercani”.
La eveniment au participat: Valerie Sandu vicepreşedintele raionului Dubăsari, concomitent preşedinte al Comitetului Director Local (CDL), Dietrich Hahn consultant internaţional superior Servicii publice locale, Agenţia de cooperare internaţională a Germaniei, Eugen Pelevan consultant regional GIZ/MSPL, Oleg Secrierul reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Natalia Ionel consultantă GIZ/MSPL, membrii CDL şi părinţi.
 În cadrul ședinței, Z. Sîreţanu, manager local de proiect, a prezentat activitățile realizate în perioada aprilie-iunie, precum și activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada iulie-septembrie anul curent. De asemenea, managerul local de proiect a prezentat participanților la ședință raportul privind recenta vizită de studiu în domeniul achizițiilor publice și al managementului contractelor privind implementarea proiectelor de infrastructură ale Uniunii Europene în România, Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia.
Totodată, directorul „BIM-TEH Soluţion” SRL Iurie Condrea  la şedinţă a prezentat  proiectul tehnic, măsuri și soluții propuse spre implementare (Faza III), cu următoarele  compartimente: amenajarea teritoriului, renovarea acoperișului la blocul sportiv, ventilație, încălzire, iluminare, rețele electrice, instalații aferente (rețele apă și canalizare, apa pluvială, protecție paratrăsnet etc.) Valoarea estimativă a proiectului se cifrează la 1,100 milioane de euro.
Precizăm că CDL creat în cadrul proiectului servește în calitate de platformă pentru a asigura o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea proiectelor, în particular, și a politicii de dezvoltare regională.
Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Holercani” este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).
 
                                                                                                                                         Zinovia SÎREŢANU,
                                                                                                                                         şef-adjunct

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comitetul Director Local din cadrul proiectului "Sporirea eficienţei energetice a Liceului teoretic Holercani” s-a întrunit în ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta