Harta site-ului
Ajutor
Comisia teritorială pentru recensământul populației și locuințelor în anul 2024 s-a întrunit în prima ședință de lucru
Comisia teritorială pentru recensământul populației și locuințelor în anul 2024 s-a întrunit în prima ședință de lucru

Recensământul populației și locuințelor este o cercetare statistică de amploare națională, care se desfășoară pe teritoriul țării, o dată la 10 ani. În scopul oferirii suportului necesar Serviciului statistică Dubăsari a Biroului Național de Statistică, în vederea desfășurării recensământului populației și locuințelor în teritoriul raionului Dubăsari, preconizat în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024, la data de 30 ianuarie a fost organizată prima ședință de lucru a Comisiei teritoriale pentru recensământul populației și locuințelor în anul curent.
Discuțiile Comisiei, președinte dl Sergiu GRIGORIEV, președintele raionului Dubăsari, au vizat în mare parte lucrările de pregătire pentru recensământul populației și locuințelor, asigurarea cu spații pentru desfășurarea instruirilor personalului temporar de recensământ, inclusiv identificarea potențialelor probleme ce pot apărea în  procesul de organizare și desfășurare a recensământului, așa cum raionul Dubăsari, este unul specific, dispersat pe 3 platouri.
Prin Decizia nr.1 aprobată de Comisia teritorială pentru recensământul populației și locuințelor, sala de ședințe, etajul III, din incinta Consiliului raional Dubăsari, va servi drept spațiu pentru organizarea întrunirilor, instruirilor, personalului recrutat, în perioada 11.03-30.03.2024. De asemenea, în baza actului aprobat, atât membrii comisiei cât și în colaborare cu administrațiile publice locale, vor interveni și se vor implica, la necesitate, în vederea soluționării problemelor sesizate de către Serviciul pentru statistică, șefă dna Eugenia ISAICUL sau alte persoane implicate nemijlocit în realizarea recensământului în raionul Dubăsari.
Comisia teritorială pentru recensământul populației și locuințelor în anul 2024 își va desfășura activitatea conform Regulamentului abrobat prin Hotărârea Guvernului nr.951 din 28.12.2022 ,,Cu privire la organizarea și efectuarea recensământului populației și locuințelor din Republica Moldova în anul 2024″.
Scopul Recensământului populației și locuințelor, este de a produce și disemina statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării și nuclee familiale, locuințele în care populația își are reședința și condiții de trai, precum și despre clădirile în care sunt situate locuințele. Scopul, obiectele și modul de desfășurare a RPL 2024 în țara noastră sunt stabilite în Legea nr. 231/2022 privind recensământul populației și locuințelor  și Hotărârea Guvernului nr.951/2022 cu privire la organizarea și efectuarea recensământului populației și locuințelor din Republica Moldova în anul 2024. 
În premieră, Recensământul va fi realizat pe tablete, cu aplicarea metodelor noi de colectare a datelor, fiind o alternativă modernă a tradiționalei colectări de date statistice pe hârtie. De asemenea, BNS, cu suportul autorităților publice locale și altor parteneri, urmează să angajeze peste 4 mii de recenzori din toată țara care vor fi antrenați în procesul de recenzare a populației.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia teritorială pentru recensământul populației și locuințelor în anul 2024 s-a întrunit în prima ședință de lucru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta