Harta site-ului
Ajutor
Comisia raională pentru situații excepționale s-a întrunit în ședință
Comisia raională pentru situații excepționale s-a întrunit în ședință

Astăzi, 25 februarie, conform Dispoziției președintelui nr. 15-n din 22 februarie 2021, a fost convocată ședința Comisiei raionale pentru situații excepționale.
În cadrul ședinței au fost abordate următoarele întrebări:
1.1 Cu privire la desfășurarea antrenamentului Comisiei raionale pentru situații excepționale, cu tema „Înștiințarea, adunarea, precizarea componenței punctelor de contact, modul de reacționare în caz de pericol sau declanșare a situațiilor excepționale;
1.2 Cu privire la aprobarea componenței nominale a Punctului teritorial de dirijare în situații excepționale a raionului;
1.3 Cu privire la instituirea Serviciilor protecției civile ale raionului;
1.4 Cu privire la examinarea cererii cet. Șeptelici Galina, locuitoare a s. Holercani.
La ședință au participat 16 membri din 27, fiind prezidată de dl Grigore FILIPOV, președintele raionului Dubăsari, președintele Comisiei raionale pentru situații excepționale.
Pe marginea subiectelor abordate în cadrul ședinței Comisia cu votul unanim a votat noua componență nominală a Comisiei raionale pentru situații excepționale (27 membri). Unanim, a fost votată și componența nominală a punctului teritorial de dirijare în situații excepționale. Punctul este constituit din 6 grupuri de lucru: de planificare și generalizare, de direcții, măsurilor inginerești-tehnice, protecției radiative și chimice, serviciului operativ și de asigurare.
Totodată, cu votul unanim al celor 16 membri prezenți, a fost instituită și aprobată componența serviciilor protecției civile: serviciul medical, serviciul protecția plantelor și animalelor,  serviciul menținere a ordinii publice, serviciul ingineresc, serviciul drumuri auto, serviciul transport auto, serviciul energetic, serviciul aprovizionare cu gaze, serviciul alimentare și cazare, serviciul asigurare tehnico-materială, serviciul înștiințare și transmisiuni.
Cererea depusă de locuitoarea satului Holercani, a fost examinată minuțios și respinsă de către comisie, unde s-a constatat că cazuldat a avut loc pe data de 24 februarie 2020, când în urma unui vânt puternic de pe o parte a acoperișului casei de locuit a fost smulsă țigla metalică. În setul de documente înaintat către Comisia raională pentru situații excepționale în afară de cererea propriu-zisă și poze, nu au fost anexate alte documente confirmative vizavi de pagubele materiale suferite evaluate și întocmite de specialiști din domeniu.Totodată, ținem să menționăm că, un an în urmă, la fața locului a fost formată Comisia situații excepționalea s. Holercani, unde nu au fost incluși specialiștii din domeniu responsabili de evaluarea pagubelor materiale în caz de o situație excepțională. Tototdată, administrația publică locală nu a informat Comisia raională în termenii prevăzuți de legislația în vigoare.
Pe marginea întrebării date Comisia raională pentru situații excepționale a decis de a informa cet. Șeptelici Galina despre hotărârea aprobată cu recomandările de rigoare. Având în vedere că situația dată nu cade sub incidența situațiilor excepționale de nivel raional, cade sub incidența Comisiei pentru situații excepționale locale Holercani, cu propunerea de reeaxaminare a cererii în cadrul ședinței consiliului local.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia raională pentru situații excepționale s-a întrunit în ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta