Harta site-ului
Ajutor
Comisia raională pentru situații excepționale s-a întrunit în ședință
Comisia raională pentru situații excepționale s-a întrunit în ședință

Astăzi, 25 iunie curent, Comisia raională pentru situații excepționale s-a întrunit în ședință de lucru. Principalul subiect discutat se referă la avertizarea hidrologică emisă la data de 24 iunie. Conform acesteia, în perioada 24 iunie-2 iulie, se așteaptă o creștere a nivelului apei în râul Nistru de până la 3.4 metri.
Dl Sergei Gatman șef al Secției situații excepționale Dubăsari a raportat despre situația actuală referitor la creșterea nivelului apei în râul Nistru.
În urma discuțiilor pe marginea subiectului abordat s-a decis ca: Secția situații excepționale Dubăsari să monitorizeze în permanență nivelul apei; să fie întocmită lista agenților economici care dețin unități de transport, materiale antiviitură pentru a fi implicate în caz de necesitate. Totodată, s-a stabilit ca în caz de pericol de inundații administrația publică locală, va informa populația, va identifica terenuri pentru stocarea meterialului necesar antiviitură, a unor locuri în caz de necesitate de evacuare a locuitorilor. Totodată, a fost pusă în sarcina filialei Red Nord de a ține la control utilajele și transformatoarele electrice, iar în cazul unor inundații să fie pregătiți pentru deconectarea acestora.
Ulterior, Comisia raională pentru situații excepționale a hotărât alocarea a 50.0 mii lei din fondul de rezervă al Consiliului raional Dubăsari pentru efectuarea lucrărilor de protecție în caz de pericol de inundații.
De asemenea, s-a decis organizarea posturilor de control pe perioada de tranzitare a apei din barajul Hidrotehnic Dubăsari pentru monitorizarea permanentă a situației de creștere a nivelului apei pe râul Nistru.
În cadrul ședinței s-a propus instituirea unei Comisii cu implicarea reprezentanților administrațiilor publice locale, a Agenției Apele Moldovei, a Agenției Proprietăți Publice, a serviciilor desconcentrate din teritoriu  pentru a inspectarea digurilor de protecție și de a stabili porțiunile vulnerabile cu înaintarea propunerilor concrete pentru fortificarea acestora.
Reprezentanții carierei de nisip-prundiș din s. Doroțcaia, prezenți la ședință, și-au exprimat disponibilitatea de a se implica cu tehnică și materialul necesar.
La ședință au participat 25 din 27 membri ai Comisiei instituite, agenți economici, reprezentanți ai unor întreprinderi de stat.
În rezultatul discuțiilor, Comisia raională pentru situații excepționale a emis  Decizia din 25 iunie 2020, care a fost votată unanim.
Marina  LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Comisia raională pentru situații excepționale s-a întrunit în ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta