Harta site-ului
Ajutor
Comisia raională pentru situații excepționale s-a convocat în ședință
Comisia raională pentru situații excepționale s-a convocat în ședință

La data de 30 ianuarie 2018,  a avut loc  ședința Comisiei raionale pentru situații excepționale. Ședința dată a fost prezidată de către dl Valeriu Sandu, Vicepreședintele raionului, Vicepreședintele CSE raionale.
La ședința Comisiei raionale pentru situații excepționale au participat membrii comisiei în număr de 19 din cei 26 de membri. De asemenea, au fost invitate toate serviciile descentralizate și deconcentrate, primarii satelor și comunelor din teritoriul raionului.
Ședința Comisiei raionale pentru situații excepționale s-a petrecut cu următoarea ordine de zi:
  1. Cu privire la analiza activității Secției situații excepționale Dubăsari pentru anul 2017. Raportor- V. Zaharia șef SSE Dubăsar;
  2. Cu privire la analiza actului controlului complex al stării protecției civile a raionului Dubăsari desfășurat în perioada 25-27 octombrie 2017, prezentat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Raportor V. Zaharia - șef SSE Dubăsari;
  3. Cu privire la aprobarea planului redresării măsurilor protecției civile. Raportor - V. Zaharia șef SSE Dubăsari;
  4. Analiza acțiunilor autorităților administrației publice locale de nivelul I în timpul ninsorilor abundente, lapoviței și altor situații de risc și stabilirea algoritmului de lucru în caz de situații excepționale. Raportori - V. Zaharia șef SSE Dubăsari; Coraportori - Primarii satelor  și comunelor.
În temeiul art.53,54 ale Legii privind administrația publică locală nr 436-XVI din 28.12.2006, legii nr 271-XIII din 09.11.1994 Cu privire la protecția civilă, Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr 1267 din 21.11.2016 Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile, Planul pregătirii protecției civile a raionului pentru anul 2018, Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.1340 din 04.11.2001  Cu privire la Comisia pentru situații excepționale, în scopul prevenirii și lichidării consecințelor calamităților naturale, avariilor și catastrofelor, protecției vieții și sănătății populației, valorilor materiale și a mediului înconjurător în caz de apariție a situațiilor excepționale, a executării politicii de securitate a Statului (raionului)  în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, salvării vieților omenești și bunurilor materiale de la incendii și alte situații excepționale în teritoriul raionului și examinând informația prezentată de către raportorii, Comisia raională pentru situații excepționale DECIDE:
 1. Se ia act de informația prezentată.
 2. Comisia raională pentru situații excepționale apreciază activitatea Secției SSE Dubăsari pentru anul 2017 cu calificativul bine.
 3. Autoritățiile publice locale de nivelul I:
-Vor planifica executarea măsurilor întru ridicarea nivelului de pregătire și dotare cu echipamentul  necesar formațiunile nemilitarizate ale protecției civile din primării.
-Vor crearea și vor utiliza eficient fondurile de rezervă în fiecare localitate din raion în conformitate cu art. 18 al Legii nr. 397 din 16.10.2003 privind finanțele publice locale.
4. Se stabilește că în cazul eliberării membrilor Comisiei raionale CSE, din funcțiile publice deținute, atribuțiile lor în cadrul acesteia vor fi exercitate de persoanele nou destinate în funcțiile respective, fără emiterea unei noi dispoziții.
5. Comisia raională pentru situații excepționale a raionului Dubăsari, va elabora Planul lichidării neajunsurilor prezente în actul de control către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne către data de 26 ianuarie 2018.
6. Secția administrație și servicii publice din cadrul Consiliului raional Dubăsari (dl Iu. Cazac) de comun acord cu (dl V. Zaharia), vor întreprinde toate măsurile necesare de rigoare ce se impun.
7. Prezenta decizie se aduce la cunoștința publicului tuturor compartimentelor din subordinea Consiliului raional, consiliilor locale, conducătorilor serviciilor descentralizate ale Consiliului raional și deconcentrate în teritoriul raionului.
8.Controlul asupra executării prezentei decizii se pune în sarcina dlui Valeriu Sandu, Vicepreședintele raionului, Vicepreședintele CSE raionale.
 
                                      Veaceslav ȚANGA,
Secretarul CSE,
Secția administrație și servicii publice

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Comisia raională pentru situații excepționale s-a convocat în ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta