Harta site-ului
Ajutor
Comisia raională pentru examinarea adresărilor cetăţenilor din stînga Nistrului îşi continuă activitatea
Comisia raională pentru examinarea adresărilor cetăţenilor din stînga Nistrului îşi continuă activitatea

În conformitate cu Programul de activitate al Consiliului raional Dubăsari pentru anul 2017, Comisia de examinare a adresărilor cetăţenilor Republicii Moldova domiciliaţi în localităţile din stânga Nistrului (Transnistria) şi localităţile limitrofe frontierei administrative din categoriile pentru care calitatea de asigurat o are Guvernul, lunar se convoacă în şedinţă de lucru.
Astfel, pe perioada 03 ianuarie-07 februarie 2017, de către cetăţenii domiciliaţi în localităţile din stânga Nistrului au fost depuse 65 dosare pentru acordarea poliţelor de asigurare medicală obligatorie, dintre care 60 cereri pentru limita de vârstă şi 5 cereri conform gradului de dizabilitate acordat de CEMV. În rezultat toate cele 65 cereri au fost avizate pozitiv de către membrii Comisiei date.
Totodată, ţinem să vă informăm că, conform datelor oficiale ale CNAM peste 14 mii 600 de cetăţeni au achitat, în luna ianuarie 2017, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă, cu 4 mii 300 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Din numărul total de plătitori, peste 10 mii au beneficiat de reducere în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Este vorba despre fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, deţinătorii de patentă, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern. Alte aproape 4 500 de persoane, proprietari de teren agricol, au achitat prima cu reducere de 75%.
În raionul Dubăsari pe parcursul lunii ianuarie au fost procurate 37 poliţe cu reducere de 75% (1014 lei) şi 63 poliţe cu reducere de 50 % (2028 lei).
Prima AOAM în sumă fixă pentru 2017 constituie 4056 lei. Reducerile de 50% şi 75% sunt valabile până pe 31 martie.
 

Alexandra VATAV,
specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Comisia raională pentru examinarea adresărilor cetăţenilor din stînga Nistrului îşi continuă activitatea - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta