Harta site-ului
Ajutor
Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari s-a întrunit în ședință
Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari s-a întrunit în ședință

În Republica Moldova, în perioada 7-10 ianuarie, se așteaptă schimbarea bruscă a vremii. Despre aceasta se arată în avertizarea meteo de „cod portocaliu” emisă de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Luând în considerare prognoza timpului și anume precipitațiile abundente sub formă de ninsoare, rafale de vânt și lapoviță – Avertizarea Meteo a SHS,  Circulara nr 19/6- 38 din 05 ianuarie 2024 al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari, s-a întrunit de urgență în ședință de lucru.
În cadrul ședinței de astăzi, 6 ianuarie 2024, în scopul asigurării activități viabile a întreprinderilor, instituțiilor publice din teritoriu și a populației precum și crearea condițiilor optime de activitate a acestora în perioada vizată, Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari  a aprobat un șir de măsuri în caz de necesitate.
În legătură cu schimbarea timpului, toate serviciile raionale se vor implica la maximum pentru crearea condițiilor optime în localități: vor monitoriza situația din teritoriul raionului, conform domeniilor de activitate, vor menține în stare de pregătire forțele și mijloacele pentru intervenții prompte precum și antrenarea  unităților de tehnică din dotare cu tracțiune sporită pentru deblocarea și evacuarea persoanelor blocate cât și tractarea automobilelor. Inspecoratul de Poliție Dubăsari va intensifica  patrularea sectoarelor/tronsoanelor de drum unde se atestă condiții complicate de circulaţie, predispuse înzăpezirii în timpul căderii precipitaţiilor sub formă de zăpadă, iar în caz de necesitate, angajații IP Dubăsari se vor implica pentru reglementarea circulației rutiere în zonele menționate. Va intensifica activitatea de patrulare în special pe timp de noapte pentru depistarea persoanelor fără adăpost, blocate în trafic în caz de accidente rutiere sau de blocare a autovehiculelor pe drumurile publice, în timpul căderii precipitaţiilor abundente de zăpadă şi condiţii nefavorabile de circulaţie, în colaborare cu autoritățile publice locale pentru acordarea asistenței necesare.
SA Drumuri - Criuleni sectorul Dubăsari va întreprinde toate măsurile necesare, pentru menținerea drumurile raionale în stare accesibilă în perioada nominalizată și va interveni operativ cu tehnica specializată la deszăpezirea drumurilor naţionale, locale.
De asemenea, distribuitorii energiei electrice în teritoriu vor întreprinde toate măsurile de rigoare ce se impun întru asigurarea activităţii fără întreruperi a energiei electrice în instituţii, organizații  și  obiectivele importante din teritoriul deservit.
În caz de situații excepționale apărute pe teritoriul raionului Dubăsari vă rugăm să informați serviciile operative IP Dubăsari la tel.024855234, 024855466; SSE Dubăsari 024852503, 024844190.
 Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari s-a întrunit în ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta