Harta site-ului
Ajutor
Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari s-a întrunit în ședință
Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari s-a întrunit în ședință

Azi, 8 decembrie 2023, Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari  s-a întrunit în ședință de lucru. Componeța nominală a Comisiei este de 29 membri, prezenți fiind 26. Ședința a fost condusă de dl Sergiu GRIGORIEV, președintele raionului Dubăsari.
La ședință au fost abordate 3 întrebări:
1. Cu privire la situația privind pregătirea către sezonul de încălzire 2023-2024 în raion și stabilirea măsurilor necesare în acest scop;
2. Cu privire la pregătirea posturilor de salvatori și pompieri din raionul Dubăsari, a unităților de transport a acestora  pentru buna funcționare în perioada de încălzire 2023-2024;
3. Cu privire la situația în gimnaziul „Anatol Codru” din com. Molovata Nouă.
Pe marginea primului subiect din ordinea de zi, conducătorii serviciilor desconcentrate și descentralizate din raion au informat conducerea raionului Dubăsari, despre faptul că toate instituțiile sunt conectate la căldură pentru activitatea viabilă a acestora. Totodată, pentru monitorizarea și gestionarea eficientă a situațiilor pe perioada rece, a fost instituită o comisie de lucru.
În continuare, șeful Secției Situații Excepționale Dubăsari, Sergiu GATMAN, a informat membrii prezenți despre pregătirea structurii pe care o conduce pentru sezonul rece. La subiectul dat, în decizia aprobată unanim de CSE Raională sunt diseminate atribuțiile fiecărui serviciu în caz de necesitate. Totodată, șeful SSE Dubăsari a menționat că 24/24 ore, specialiștii sunt în gardă în toate cele posturi Cocieri, Molovata și Coșnița.
Autoritățile publice locale de nivelul I, instituțiile de învățământ preșcolar și preuniversitar în caz de situații excepționale apărute pe teritoriul raionului Dubăsari, vor informa serviciile operative Inspectoratul de Poliție Dubăsari (0248-55-234; 0248-55-466), Secția Situații Excepționale Dubăsari (0248-52-503), iar despre cazurile de defecțiuni tehnice și avariile tehnogene Consiliul raional Dubăsari (0248-44-155; 0248-44-749).
În cazul celei de-a 3 întrebări din ordinea de zi, s-a luat decizia ca Direcția învățământ general de comun cu conducătorii instituțiilor de învățământ, să convoace ședințe și adunări cu părinții în cadrul cărora vor aborda problemele și vor precăuta soluții întru sporirea vigilenței  copiilor. Pe lângă aceasta, vor fi organizate instruiri cu privire la protecția vieții și sănătății copiilor și riscurile la care se expun în mediul online.
La final, după aprobarea cu votul unanim al membrilor prezenți a proiectelor de decizie, primarii prezenți la ședință au analizat situația creată în teritoriu în timpul intemperiilor din 26-27 noiembrie, exprimând mulțumiri agenților economici care s-au implicat la deblocarea drumurilor, cariera din s. Doroțcaia, Ilie Isac primarul s. Molovata și Batalioanelor Forțelor de Menținere a Păcii și tuturor serviciilor care au intervenit prompt la lichidarea consecințelor create.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia pentru Situații Excepționale a Raionului Dubăsari s-a întrunit în ședință - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta